Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Hardfork’una Saatler Kala Bilmeniz Gerekenler

Etherum’un Metropolis güncellemesi, Byzantium ile birkaç saat içinde başlayacak.

Ethereum için planlanan Metropolis güncellemesinin ilk yarısı olan Byzantium’un, Pazartesi TSİ 15:00 ila 16:00 arasında gerçekleşeceği hesaplanmış. Byzantium hardfork’u, blok sayısı 4,370,000’e geldiğinde aktifleşecek. Blok sayısını geri sayım şeklinde takip etmek istiyorsanız, sizi bu siteye alalım.

Bol Bol güncelleme geliyor

Uzun süredir beklenen tartışmalı hardfork, beraberinde birkaç önemli güncelleme getirecek. Örneğin “REVERT” fonksiyonlu bir operasyon kodu, transferler sırasında gerçekleşebilecek hataların daha kolay bir şekilde çözülmesini sağlayacak. Daha büyük sayıların modüler olarak hesaplanması, değişik “return” değerleri ve madencilik zorluğunun değişimi gibi matematiksel işlemler de ağ tarafından desteklenmeye başlanacak.

Ancak bunlardan çok daha önemli ve tartışmalı olan güncellemeler de getirilecek. “ZK-Snarks” adı verilen anonim bir PoW prosedürü, Wall Street’te büyük Ethereum adaptasyonlarına yol açabilir. Aynı zamanda, getirilmesi konuşulan “Ice Age” adlı maden zorluğunu yüksek miktarda artırma planı, bir yıl sonraya ertelenmiş. Daha da önemlisi, Byzantium’dan önce blok başına 5 Ethereum ödül verilirken, bu sayı 3’e düşürülecek.

Kullanıcılar ne yapmalı?

Eğer bir istemci kullanıyorsanız ve güncellemeyi yapmadıysanız, yazılım kendini hardfork’tan önceki blok zincirine senkronize edecek. Bu da ataklara karşı korumasız olmanıza sebep olabilir. Güncellemeniz gereken istemciler ise şöyle sıralanabilir:

Ethereum Mist cüzdanı

Geth v1.7.2

Parity v1.7.6

Harmony v2.1.0

Mobil ve internet bazlı bir cüzdan kullanıyorsanız, site muhtemelen bir açıklama yayınlayacaktır. Açıklamada kullanıcılardan birşey yapması istenmiyorsa korkmanıza gerek yok. Ancak konuyla ilgili bir bilgi verilmemişse siteyle iletişime geçmenizde fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment