Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: Rusya Hükümeti’nden Yeni Kripto Para

Yerel haber ajanslarına düşen bir son dakika haberine göre Putin, Rusya’nın “CryptoRuble” adlı kendi kripto parasını çıkarmasına karar verdi.

Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar, İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov tarafından dile getirildi.

Alınan bilgilere göre, çıkacak olan kripto para üzerinde madencilik işlemleri yapılamayacak. Aynı zamanda, paranın bütün kontrolü devlet yetkililerinde olacak. CryptoRuble, istendiği zaman normal para birimi olan Ruble ile alınabilecek. Ancak transfer kaynağı belli olmayan CryptoRuble sahiplerinden %13 vergi kesileceği de söylenenler arasında. Aynı vergi, CryptoRuble üzerinden herhangi bir şekilde kazanç elde eden kullanıcılardan da alınacak. Nikiforov, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Rahatça söyleyebilirim ki CryptoRuble’nin arkasında tek bir neden var: Eğer biz yapmazsak, 2 ay sonra Avrasya Ekonomi Topluluğu’na üye olan komşularımız yapacak…”

Kripto para fikri hem kucaklandı hem de reddedildi

Yapılan açıklama, Rusya’nın kripto para çılgınlığına dahil olacağını gösterse de Bitcoin gibi merkezi olmayan kripto paralara uygulanan yasakların kaldırılacağı anlamına gelmiyor. Tam tersine önceden de yaptığımız haberlerde yazdığımız gibi, Putin bütün kripto paraların yasaklanmasını istemişti.

Putin’den gelen açıklamalar, bazı kripto para yanlısı bakanlardan gelen önerilerle ve Vitalik Buterin’le yapılan toplantılarla tamamen çelişki içindeydi. CryptoRuble’nin beklenmedik gelişi ise Putin’in çelişkili açıklamalarını doğrular nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment