Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya Hükümeti Kripto Paraları Yasal Hale Getirme Konusunda Kararsızlık Yaşıyor

Malezya hükümeti, uzun bir süredir kripto para birimlerini yasal hale getirme veya getirmeme ikilemi arasında debelenmekte. Yetkililer tarafından yapılan son açıklamada da, konu hakkında herhangi bir fikir birliği elde edilemediği ve bunun hala görüşülmekte olduğu vurgulandı.

Tayland, Singapur ve Hong Kong gibi komşu bölgelerdeki kripto para endüstrisi regüle edilmekte ve oradaki kripto para piyasaları da Malezya’ya kıyasla daha hızlı gelişim göstermekte. Malezya ise mevcut kararsızlık yüzünden komşularına kıyasla ciddi anlamda geriden geliyor.

Malezya, Kripto Para Birimleri Konusunda ‘Acemi’

Malezya şuan Güney Asya ulusları arasında kripto para birimleri hakkında henüz herhangi bir görüşe ve yasal duruşa sahip olmayan nadir ülkelerden birisi. Ülkedeki uzmanlar bu durumun sektöre acemilikten ve sektör konusundaki kararsızlıktan kaynaklandığını ve şuan kimsenin kripto paraları yasal veya yasa dışı ilan etme gibi bir aceleye sahip olmadığını aktarmakta.

Malezya Federal Bölgeler Bakanı Khalid Abdul Samad, geçtiğimiz tarihlerde Kuala Lumpur içerisinde katılım gösterdiği bir etkinlikte de durumu doğruladı. The Malay Mail kaynağının aktardığı habere göre Samad, kripto para birimlerini yasallaştırma konusunda hangi yola gitmeleri gerektiğini hala bulamadıklarını ifade etti:

”İnsanlar bana dijital para birimlerinin ve kripto para birimlerinin yasal veya yasa dışı olup olmadığını soruyorlar. Şuan için cevap ne yasal ne de değil çünkü durum netlik kazanmadı. Evet, Harapan Coin’in piyasaya sürülmesinde ben de vardım. Ancak ben o tarihlerde finans bakanı değildim. Onun yerine, federal bölgeler bakanı oldum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment