Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Google ‘Ethereum’ Anahtar Kelimesini Kara Listeye Aldı!

Ethereum tabanlı bir akıllı kontrat startup firması olan Decenter‘in 10 Ocak tarihinde attığı bir tweet’e gre, Google özellikle Ethereum anahtar sözcüğüne karşı sert bir sansür uygulaması gerçekleştirmekte.

Startup yetkilileri, özellikle son iki gündür ”Ethereum” anahtar sözcüğü ile Google Ads üzerinden sıkıntılar yaşadıklarını ve herhangi bir kural değişimi olup olmadığını sordu. Resmi Google Ads hesabı konuya yanıt verdi ve sadece ABD ve Japonya’yı hedefleyen kripto para borsalarının platformda reklam verebileceğini ve diğer ülkelere yönelik verilen reklamların reklam reddine sebep olabileceğini aktardı.

Decenter ise bir grup geliştiricinin akıllı kontratlarla ilgili güvenlik araştırması yaptığını ve ”ethereum development services” ile ”ethereum security audits” anahtar sözcüklerini kullanmaya çalıştıklarında hata mesajları alındığını ifade etti. Daha sonra Google yetkilisinin cevabından tatmin olmayıp, Reddit üzerinde Ethereum topluluğu başlığı altında konuyu gündeme getiren Decenter yetkilileri, konu hakkında ciddi bir cevap veya muhatap bulamadı.

 

Screenshot of the error encountered by Decenter

 

Google önceki tarihlerde kripto para birimleri için kapsamlı bir yasak getirmiş ve daha sonra 2018 yılının sonlarına doğru bu yasağı ‘kısmi’ olarak kaldırmıştı. Google o tarihlerde Coinbase tarafından verilen reklamlar yüzünden, ilgili kripto para borsası ile ortak olacak söylentilerine de neden olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment