Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aile, Gazete Reklamı İle Bebeklerinin Üniversite Parası İçin Bitcoin Bağışı İstedi!

Geçtiğimiz tarihlerde Bitcoin temalı garip bir olay yaşandı. Izabella Bowles isimli bebeğin ailesi, Izabella’nın üniversite fonu için şimdiden para toplamaya ve bunu Bitcoin ile yapmaya başladı. 6 Ocak tarihinde doğan bebeğin anne ve babası Wioletta ile Peter, verdikleri bir gazete ilanı ile Bitcoin adresi paylaştı ve bebek için yardım talep etti.

Bitcoin ile Bebek Izabella’ya Yardım

The Times’a ”Bitcoin Bebek” başlığı ile  verilen ilanda, bebeğin doğum tarihi ve anne babasının ismi hatta bebeğin kilosu da yer alıyor.

Newspaper Ad Seeks Donations for Bitcoin Baby’s College Fund

The Times, geçtiğimiz tarihlerde başka bir Bitcoin reklamına daha ev sahipliği yapmıştı. Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından BitMEX, Bitcoin’in 10. yılı adına Satoshi Nakamoto’ya yönelik bir reklam yayınlamıştı. Bunun yanı sıra çocukların eğitimi için Bitcoin bağışı toplama yöntemi türünün ilk örneği değil ancak yine de kullanılan yöntem oldukça değişik. Bütün bunlara rağmen yöntemin başarılı olduğu düşünülebilir çünkü ilgili Bitcoin adresine bakıldığında, basın saatine göre neredeyse 1 BTC toplandığı görülmekte.

Ortalama bir İngiliz üniversitesinin eğitim ücretinin 52.000 dolar olduğu tahmin edilirse, Izabella’nın şimdiden %5 ve üzeri fon elde ettiğini söylemek mümkün. Bitcoin adresini elle tek tek yazmanın zorluğu göz önüne alınacak olursa, yapılan fonların büyük bir kısmının The Times’ın online versiyonundaki adresin kopyalanması ile yapıldığını söylemek de mümkün.

Geçtiğimiz tarihlerde Serkan İnci de yeni doğan bir bebeğe 0.25 BTC takarak gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment