Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Güvenlik Uzmanı: Kripto Para, Siber Suçlular İçin Altın Madeni

SIM swapping saldırıları, mail hacklenmeleri ve 2FA sıkıntıları… Kripto para sektöründe online olarak korunmak neredeyse imkansız. Bu olayların üzerine harekete geçen Google, geçtiğimiz yıl Titan Security Key isimli bir uygulama çıkarmaış ve 2FA sistemine ekstra bir katman katarak güvenliği arttırmayı amaçlamıştı.

Dönem dönem yaptığı açıklamalar ile kripto para piyasalarıan güvenlik tavsiyeleri veren Google Güvenlik Uzmanı Mark Risher; kripto para sektörünün siber suçlular için bir altın madeni olduğunu belirtti. Bu yeni çıkan teknolojik ve finansal ürünün; siber suçlular için ciddi bir hedef olduğunu ifade eden Risher, dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Ana odağı phishing, scam ve hesap güvenliği olan Risher, kripto paraların neden hedef olduğu yönündeki soruya da cevap verdi. Risher, şunları söyledi:

”Kripto paralarda gönderim ücretleri çok çok düşük; takibi çok zor ve internet üzerinde henüz regüle edilmemiş bir alan. Bu sebeple kripto para piyasaları gerçekten de büyük bir hedef haline geldi. Bir de işin para ve fiyat boyutu var. Çaldığınız ürünün değeri bir anda iki katına çıkabiliyor. Bu gerçekten inanılmaz.”

Risher, aynı zamanda potansiyel saldırılardan korunmak ve kötü sonlar yaşamamak için, 2FA güvenlik sistemlerinde SMS temelli bir şey kullanılmaması gerektiğnii ve bunun ciddi güvenlik açıkları olduğunu belirtiyor. Kripto para borsalarındaki şifrelerin de rutin olarak güncellenmesi, önemli bir başka ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment