Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2019 Yılında Şimdiden NASDAQ, S&P 500 ve Altını Geride Bıraktı!

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in kötü bir 2018 yılı sonrası iyi bir 2019 yılına giriş yaptığını söylemek mümkün. BTC 2019 yılının başlangıcından bu yana %40 civarı değer kazandı ki bunun 2018 yılında yaşanılan sert düşüşle de etkisi var. Bütün bunlara rağmen Bitcoin’in NASDAQ, S&P 500 endekslerinin yanı sıra  altın ile petrol gibi varlıkları da geride bırakması oldukça sevindirici.

Bitcoin genellikle hisse senetleri ve altın gibi geleneksel varlıklar ile karşılaştırılmakta. Bitcoin 2019 yılının ilk çeyreğinde %40 artış yaşarken, Amazon, Facebook, Google, Microsoft gibi firmaların değerini takip eden Nasdaq 100 endeksi ise sadece %22’lik bir kazanç sağladı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi ise 2019 yılının başından bu yana %17’lik bir kazanç ile Bitcoin’in oldukça gerisinde. Lider kripto para biriminin yükseliş konusunda geride bıraktığı tek rakibi endeksler değil. BTC bunlara ek olarak altın ve diğer emtialarda da ciddi bir fark elde etmiş gibi duruyor.

Invesco’nun DB emtia endeksi takip fonu 2019 yılı boyunca büyümeyi sürdürdü ancak sadece %10 civarında kazanç sağladı. Görüldüğü üzre ne geleneksel borsalarda ne de geleneksel varlıklarda BTC’nin 2019 yükselişini yakalayabilen bir birim bulunmuyor. Bitcoin’in en büyük rakiplerinden birisi olarak görülen altın ise, 2019 yılında %1 civarında düşüş yaşadı.

ABD Petrol Fonu yılın başından bu yana %35’lik yükselişi ile yukarıdakilerin arasında BTC’ye en çok yaklaşan yatırım seçeneği oldu. Bitcoin’in tekrardan yükselişe geçmesi ve 6.000 dolar seviyesinin aşılması, çok daha büyük bir hareketi beraberinde getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment