Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’deki Blockchain Şirketine Dava Açıldı

İsrail‘deki Technion Teknoloji Enstitüsü, kısa bir süre önce okuldaki bir doktora öğrencisiyle birlikte yeni bir şirket kuran öğretim görevlisine dava açtı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre Technion Teknoloji Enstitüsü’nde görev alan Profesör Eli Ben-Sasson, bundan bir süre önce yine Technion’da doktora eğitimini tamamlayan bir öğrenciyle birlikte Starkware adlı bir şirket kurdu.

Ne var ki Technion Teknoloji Enstitüsü, bu şirketin kurulmasından pek memnun değil. Çünkü okulun iddiasına göre bu şirkette kullanılan teknolojik ürünlerin bir kısmı asında Technion Teknoloji Enstitüsü’nde geliştirildiler. Dolayısıyla Profesör Eli Ben-Sasson, bu ürünleri ticari amaçlarla kullanarak fikri mülkiyet yasalarını çiğniyor.

Profesör Ben-Sasson tarafından kurulan Starkware adı şirketin amacı Blockchain platformlarını daha verimli hale getirmek ve özellikle şifreleme gibi alanlarda yeni gelişmelere imza atmak. Technion Teknoloji Enstitüsü’ne göre ise Profesör Ben-Sasson’un bu amaç doğrultusunda kullandığı ürünler, aslında Technion Teknoloji Enstitüsü’nün bütçeleri sayesinde geliştirildiler ve şu anda ticari amaçlarla kullanılıyorlar.

Starkware ise okul tarafından öne sürülen bu iddiaları reddediyor, herhangi bir fikri mülkiyet yasasının çiğnenmediğini belirtiyor. Starkware tarafından yapılan açıklamalara göre şirket şu ana dek milyonlarca dolar değerinde yatırım topladı ve günümüzde kullandığı ürünleri bu yatırımlar sayesinde geliştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment