Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finlandiya Kripto Para Borsalarını Düzenliyor

Finlandiya Cumhurbaşkanı, ülkedeki kripto para borsalarını düzenlemek için hazırlanan yasaya onay verdi. Bitcoin.com gibi kaynaklara göre bu yasa önümüzde hafta itibarıyla yürürlüğe girecek.

Dijitalleşme sürecini emin adımlarla sürdüren Finlandiya, ülkedeki kripto para şirketleriyle ilgili yeni bir karar aldı. Finlandiya Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Dijital Para Sunucuları Yasası‘nın cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını açıkladı.

Başlıca kripto para borsalarını ilgilendiren bu yasa, söz konusu şirketleri Finlandiya Finansal Denetim Otoritesi’nin (Fin-FSA) sorumluluğuna sokuyor. Fin-FSA tarafından konu hakkında yayınlanan duyuru şu şekilde:

“Dijital Para Sunucuları Yasası 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecektir. Finansal Denetim Otoritesi, ilgili yasa doğrultusunda ülkedeki dijital para sunucularının kaydından ve denetiminden sorumlu olacaktır.”

FSA tarafından şu ana dek yapılan açıklamalar bu düzenlemelerin kripto para borsalarını, emanet hizmeti sunan cüzdan sunucularını ve dijital para üreticilerini kapsayacak. Ülkede bu yönde hizmet veren tüm şirketlerin yerel yasalara uyum sağlaması gerekiyor. Bu şirketlerin güvenilir olması ve müşterilere ait paraları korunaklı bir şekilde saklaması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment