Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İstanbul’da İlk Bitcoin Gasp Operasyonu

İstanbul Merter’de 5 kişilik çete, bir iş adamını kaçırarak 12 milyon değerindeki Bitcoin hesabını gasp etti. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan çete üyelerinden İbrahim Ö.’nün elde ettiği paralarla kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul‘da kendilerine polis süsü veren 5 çete üyesi gün ortasında zengin iş adamını kaçırdı. Çete üyelerinden üçü, zorla araca bindirdikleri iş adamının, Bitcoin‘lerini bulundurduğu Bitcoin cüzdanlarının private keylerini silah tehdidiyle aldı.

Gaspçılar 450 Bitcoin’i Kendi Hesaplarına Geçirdi

Haber Merkezi’nden Nihat Uludağ’ın haberine göre; gaspçılar hesaptaki yaklaşık 12 milyon TL değerindeki 450 Bitcoin parayı ele geçirdi. İş adamı polise başvurarak, gaspçılar tarafından minibüste tutulduğunu ve şiddete uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Türkiye’nin İlk Bitcoin Gaspı Operasyonu

Türkiye’de ilk kez yaşanan Bitcoin gaspı olayının ardından harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise, 8 saat gibi bir kısa süre içinde çete üyelerine operasyon düzenledi. Polisler, çevredeki güvenlik kameraları ve teknik takiple soyguncuları Esenyurt, Bağcılar ve Küçükçekmece‘de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda; Bitcoin gaspçısı, G. S., İ. Ö., U. K., G.S. ve S. Ö.’yü 8 saat içinde yakaladı. İş adamının Bitcoin hesabındaki 12 milyon lira ise kurtarıldı.

Bitcoin Gaspı Ardından Kız Arkadaşına Evlilik Teklifi Etti

Bu arada yapılan incelemede soygunculardan birinin ceza evi firarisi, üçünün ise çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu tespit edildi. Çete lideri olarak düşünülen İbrahim Ö.’nün gasptan sonra kız arkadaşına evlenme teklifinde bulunduğu öğrenildi. Evlilik teklifini sosyal medya hesabından paylaşan, İbrahim Ö., soygunun ardından kız arkadaşına lüks mekanda evlenme teklifinde bulunmuş.

Daha Önce de Madencilik Cihazı Çaldılar

Çete üyeleri daha önce de Esenler‘de de 3 ayrı kişiden dijital para üretmek için madencilik cihazlarını gasp ettiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Türk

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment