Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Maersk’in Blockchain Platformunu Kullanacak

Rusya‘daki yetkililer lojistik devi Maersk tarafından geliştirilen Blockchain platformunu kullanmak için harekete geçtiler.

Danimarka merkezli Maersk bundan bir süre önce lojistik işlemlerini daha verimli bir şekilde yönetebilmek için TradeLens adlı bir Blockchain platformu geliştirmişti. TradeLens adlı platform günümüzde 100’den fazla şirket tarafından kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan açıklamalara göre bu platform artık Rusya’daki yetkililer tarafından da kullanılacak.

Konu hakkında yayınlanan basın duyurusuna göre Maersk CEO’su Soren Skou ve Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yuriy Tsvetkov birkaç gün önce bir araya gelerek yeni bir anlaşmaya imza attılar. Rusya’daki yetkililer bu anlaşma doğrultusunda TradeLens platformunu kullanacak ve bu sayede ülkedeki taşımacılık sektörünü geliştirmeye çalışacaklar. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre yetkililerin başlıca amacı lojistik sektöründeki evrak işlerini azaltmak, bu süreçleri dijital ortama aktarmak ve bu sayede hem maddi hem manevi tasarruf sağlamak.

Yapılan anlaşmaya göre Rusya’daki yetkililer bu platformu ilk olarak ülkenin en büyük ikinci şehri olan St. Petersburg’daki limanda deneyecekler. Bu deneme sürecinin başarıyla tamamlanması halinde TradeLens’in ülke genelinde kullanılması bekleniyor.

Şubat 2019’da böyle bir anlaşma imzalanacağına dair söylentiler çıkmaya başlamıştı. Bu söylentiler 5 Haziran itibarıyla doğruluk kazanmış oldular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment