Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP’nin Rakipleri Her Geçen Gün Daha da Artıyor!

Toplam piyasa değerin göre dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi konumunda olan XRP, arkasında firma olan Ripple’dan bağımsız olduğunu iddia etse de Ripple‘ın attığı her bir hamle direkt olarak XRP’yi de etkilemekte.

Blockchain tabanlı ödeme hizmeti sağlayıcısı olarak da bilinen Ripple, özellikle sınır ötesi ödemelerde XRP’yi kullandığı veya kullanmadığı xCurrent, xRapid, xVia gibi hizmetleri ile XRP’nin fiyatını da arttırmakta veya azaltmakta.

Yılın başlarında dünyanın en büyük bankacılık kurumlarından birisi olan JP Morgan kendi stabil kripto para birimi JPM Coin’i duyurmuş ve XRP bu haber ile ciddi bir düşüş ve tutukluk yaşamıştı. JP Morgan’ın sonrasında geçtiğimiz günlerde Ripple ve XRP için bir kötü haber daha gündeme geldi.

Ödeme devi Visa, kurumsal müşteriler ve kurumlar için sınır ötesi ödemelerde blockchain tabanlı bir platformu resmen duyurdu. Visa’nın blockchain tabanlı B2B Connect isimli ağı, klasik sınır ötesi ödeme işlemlerindeki aracıyı ortadan kaldırarak direkt eşler arası işlem olanağı sunuyor ve bu özelliği ile Ripple’a rakip oluyor. 

Ripple bunun yanı sıra 2019 yılının başından beri çok fazla gelişme ve ortaklık duyurmadı ve görünüşe göre ilerleyen aylarda zor günler geçirebilir ve bu durum XRP’yi de etkileyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment