Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti Destekli Program Kripto Para ve Blockchain Dersi Verecek!

Hindistan hükümetinin destek verdiği bir program, üniversite öğrencilerinin kripto para birimleri, blockchain teknolojisi ve bunların kullanım amaçları hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için eğitim verecek. 12 hafta sürecek olan bu interaktif kursa katılım ve eğitim ücretsiz. Eğitim esnasında verilecek eğitimler arasında Bitcoin’in temelleri ve konsensüs protokolü de yer alıyor. Bu sırada Hindistan’ın kripto para birimleri için hazırlamakta olduğu yasa taslağının da hazır olduğu söylenmekte.

Swayam isimli eğitim platformu Hindistan hükümetinin İnsan Kaynakları Geliştirme Bakanlığı tarafından başlatıldı ve Bitcoin, kripto para birimleri ve blockchain üzerine ücretsiz bilgisayar bilimi ve eğitimi sunuyor. 12 haftalık kurs 29 Temmuz tarihinde başlayacak ve 18 Ekim tarihinde bitecek. Kurstan sertifika almak isteyenler için bir sınav da yapılacak ve 17 Kasım tarihinde isteyenler sınava girebilecek.

Eğitim temel olarak ücretsiz olsa da, sertifika almak isteyenlerin sınav ücreti olarak 14 dolar ödemesi gerekiyor ve sınav ülke çapında birçok şehirde yapılacak. Hindistan kripto para birimleri konusunda oldukça aktif bir pazara sahipken, merkez bankasının yayınladığı bir genelge sonrası inanılmaz bir düşüş yaşamış ve birçok vatandaş kripto para alıp satmayı ya bırakmış ya da alternatif yollar aramaya başlamıştı.

Son günlerde gündeme gelen bir habere göre ise Hindistan Bitcoin kullanıcılarına 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası vermeyi gözden geçiriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment