Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barry Silbert: Kripto Baharı Geldi ve Piyasaya Kurumsal Para ‘Akacak’

Geçtiğimiz yıl yaşanan %90 civarındaki düşüş sonrası birçok önde gelen analist tarafından ‘üzeri çizilen’ lider kripto para birimi Bitcoin, 2019 yılının Ocak ayından bu yana fiyatını ikiye katlaması ile tekrardan gündeme geldi ancak bu sefer olumlu şekilde anıldı.

Bitcoin Mayıs ayında 9.000 doları geçtikten sonra orada tutunamadı ve 7.000 dolar bandına kadar düştü. Digital Curreny Group CEO’su Barry Silbert ise konu hakkında Bloomberg’e verdiği bir demeçte bu düşüşten korkmadığını ve kripto para baharının başladığına inandığını ifade etti. Silbert 2011 yılından beri sektörün önde gelen isimlerinden birisi konumunda ve volatiliteye de oldukça alışkın.

”Oldukça inişli çıkışlı bir piyasa yaşadık. Fiyat dört kere %80 civarında düştü. Ancak geçmişteki bu dört seferde fiyat bundan sonra rekor seviyelere çıkmayı da başardı. Eğer Bitcoin için fiyata bakacak olursanız bu belki de kripto para kışından çıkıyor ve kripto para baharına giriyor gibi gözükecektir.”

Silbert’e göre kripto para sektörü risk sermayelerinden gelen ilgiye ve kurumsal yatırımcıların taleplerine pozitif bir tepki gösterdi ve hala da göstermeyi sürdürüyor. Ünlü Bitcoin boğası lider kripto para biriminin daha önceki hiçbir yükselişinin benzer bir iyimserliğe sahip olmadığını da sözlerinin sonuna ekledi:

”Eğer bugünkü alt yapıyı 2017 yılının boğa piyasasındaki alt yapı ile karşılaştıracak olursanız, karşınıza devasa bir fark çıkacaktır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment