Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ubisoft Oyunlarında Blockchain’i Kullanmayı Düşünüyor

Dünyanın en büyük oyun üreticilerinden Ubisoft, geliştirdiği oyunlarda Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

Günümüz oyun dünyasında oyun içinde eşya satın almak epey sıradanlaşmaya başladı. Özellikle Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite gibi oyunlardaki oyun içi ekipmanların epey yoğun bir şekilde satıldıkları biliniyor. Bu gibi oyun geliştiricileri oyunculardan oyunu oynamak için kestikleri paranın yanı sıra bir de fazladan ekipman almak için para kesebiliyorlar.

Görünüşe göre Fransa merkezli dev oyun üreticilerinden Ubisoft da buna benzer bir planın peşinde. The Block tarafından yapılan habere göre şirket oyun içi ekipmanların takibini yapabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor. Anonim bir kaynak tarafından yapılan açıklamalara göre şirket yöneticileri şu an için bu plana en uygun ağın Ethereum ağı olacağını düşünüyorlar.

Şirketin böyle bir plan yapmasının başlıca amacı aslında oyun içinde satın alınan eşyaların yalnızca oyun içinde kalmamasını sağlamak ve oyuncuya bir nevi o eşyanın “sahipliğini” kazandırmak. Fransa’daki Les Echos adlı kaynağa konuşan isimsiz bir kaynak, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Fortnite’ta bir kostüm aldığınızda verdiğiniz para kaybolmuş oluyor. Çünkü aldığınız o kıyafet aslında sadece oyunun içinde yer alıyor. Eğer Blockchain’i kullanırsak dijital bir nesneye fiziki bir boyut kazandırmayı başarabiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment