Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood İngiliz Regülatörün Onayını Aldı

Kripto para sektörünün en popüler platformlarından biri haline gelen Robinhood, İngiliz regülatörlerden gerekli onayı almayı başardı.

FxStreet tarafından yapılan habere göre ABD’deki kripto para şirketlerinden Robinhood, bundan bir süre önce Finansal Davranış Kurumu’na (FCA) yaptığı başvuruya yanıt aldı. İngiltere’deki finans regülasyonlarından sorumlu olan FCA, yaptığı değerlendirmeler sonucunda Robinhood’un İngiltere’de hizmet sunmasına izin verdi.

Robinhood Büyüyor

Robinhood son birkaç ay içerisinde kripto para sektörünü adeta kasıp kavurdu. Kısa süre içerisinde büyük bir popülerlik yakalamayı başaran Robinhood şu anda pek çok sayıda kripto para yatırımcısına hizmet veriyor.

Şirket İngiltere’den aldığı bu izinle birlikte kripto para sektöründeki rolünü iyice güçlendirebilir. Şirketin kendi Twitter hesabından yayınlanan duyuru şu şekilde:

“Robinhood International olarak Finansal Davranış Kurumu’ndan İngiltere’de brokerlık hizmeti vermek için izin aldığımızı belirtmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu; herkese finans erişimi sunmaya bir adım daha yaklaştığımız anlamına geliyor. Açılışımızı bekleyin.”

Robinhood’un güncel verilere göre 6 milyondan fazla kullanıcısının olduğu düşünülüyor. Şirket bu devasa kullanıcı kitlesiyle birlikte büyük şirketlerin de ilgisini çekmeyi başarmış ve düzenlediği E Serisi yatırımıyla 323 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı. Robinhood’un şu anki toplam değerinin 7.6 milyar dolar düzeyinde olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment