Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dünyanın En Büyük 11.Parası Oldu

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin son zamanlarda gösterdiği performansla birlikte dünyanın da en büyük paralarından biri olmayı başardı.

ZyCrypto tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitcoin günümüzde dünyanın en büyük 11.parasal sistemi haline geldi. Bitcoin’in bu seviyeye çıkmasındaki en büyük etkenler ise Bitcoin’in kullanıcı kitlesinin, kullanım alanının ve büyüme oranının sürekli bir şekilde artması ve büyümesiydi.

Konu hakkında paylaşılan bilgilere göre Bitcoin tüm bu büyümeyle birlikte dünyanın en büyük paralarından biri olmayı başardı. Bitcoin’i bir para birimi olarak değerlendirdiğimizde onun Avrupa, Orta Amerika ve Afrika gibi yerlerdeki bazı ülkelerin para birimlerinden çok daha başarılı olduğunu görebiliyoruz. Şu anki verilere göre Bitcoin’in Meksika Pesosu, Brezilya Reali, Güney Kore Wonu gibi para birimlerinden daha başarılı olduğu söylenebilir.

Bitcoin’in Rakipleri

Bitcoin şu anda dünyanın en büyük on birinci parası olarak gösteriliyor ancak bunun ‘para birimi’ anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor.

Bitcoin şu anda altın da dahil olmak üzere diğer parasal sistemlerle rekabet ediyor. Bitcoin’in rakipleri içerisinde elbette ülkeler ve Eurozone gibi daha kapsamlı kuruluşlar da yer alıyor. Ancak görünüşe göre tüm bu rakiplere rağmen Bitcoin kullanıcıları onu desteklemeye devam ediyorlar. Twitter’daki bir kullanıcı konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bitcoin şu anda dünyanın en büyük 11.parası ve bu günlere anonim bir şekilde oluşturulmuş dokuz sayfalık bir yazıyla gelindi. Milyonlarca insan herhangi bir CEO’su, ofisi, pazarlama departmanı olmayan bu bankayı tercih ediyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment