Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Pazarı Ne Oldu da Düşüş Yaşadı?

Kripto para şirketleri ilk dijital para arzı (ICOpazarının düşüş halinde olmasına rağmen hala yüklü miktarlarda para toplamaya devam ediyorlar.

Sektör genelindeki şirketler bundan iki yıl öncesine kadar ilk dijital para arzı (ICO düzenleyerek milyonlarca dolar değerinde para toplayabiliyorlardı. Ancak ICO pazarının popülaritesini yitirmesiyle birlikte daha az ICO ve bunun da ötesinde çok daha az başarılı ICO görmeye başladık.

ICO Pazarının Durumu

ICOdata tarafından paylaşılan bilgilere göre bu yıl içerisinde düzenlenen 83 farklı ICO aracılığıyla 340 milyon dolardan fazla para toplandı.

ICO pazarının durumunu gözler önüne sermek için geçmişe yönelik bazı veriler paylaşabiliriz. Mesela yalnızca Haziran 2018 tarihinde 900 milyon dolarlık token satışı yapılmıştı. 2018 yılı genelinde toplamda bin 253 farklı ICO düzenlenmiş ve 7.8 milyar dolardan fazla para toplanmıştı.

Şu an için toplanan yatırımın 340 milyon dolar civarında olması ICO sektörünün büyük bir düşüş yaşadığını gösteriyor.

Kripto Para Şirketlerine Ne Oldu?

ICO pazarı düşüş yaşıyor olabilir ancak ilginçtir ki kripto para şirketleri bir şekilde para toplamaya devam edebiliyorlar. Çünkü bu şirketler artık ICO düzenlemiyorlar.

Konu hakkında bilgi sahibi olan Igor Chugunov gibi isimlere göre kripto para ve Blockchain şirketleri hala ICO düzenlemeye devam etseler de artık başka alanlara yönelmeye başladılar. Onun konu hakkındaki açıklaması aslında günümüzde kripto para şirketlerinin durumuyla ilgili epey fazla bilgi veriyor:

“ICO aracılığıyla toplanan yatırım hacminin düşmeye başladığını kabul etmek gerekiyor. Ama şunu da unutmamak gerekiyor ki ICO’lar kendilerini geliştirmeye ve STO (menkul kıymet token arzı) ve IEO (ilk borsa arzı) gibi yeni modellere bürünmeye devam ediyorlar. Bence regülasyonların katılaşması ve yatırımcıların artık daha fazla araştırma yapması, risk yönetimini ve sermaye yönetimini düzenlemesi ile birlikte ICO’lara olan ilgi azaldı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment