Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Borsalara Yönelik Yeni Hamle

Güney Kore‘nin finans regülatörü ülkedeki kripto para borsalarını çok daha etkili bir şekilde düzenleyebilmek ve denetleyebilmek için yeni kararlar aldı.

Ülkedeki Finansal İstihbarat Birimi tarafından yayınlanan duyuruya göre Güney Koreli yetkililer kripto para borsası lisans sistemi adı verilen yeni bir sistem geliştirmeyi düşünüyorlar. Ülkedeki yetkililer yerel kripto para borsalarına lisans vererek bunları çok daha iyi bir şekilde denetleyebileceklerini düşünüyorlar.

Denetim Avantajı

Finansal İstihbarat Birimi’nin yetkili isimlerinden Lee Tae-hoon konu hakkında bazı açıklamalarda bulunarak bu planın avantalarından bahsetti. Kendisinin açıklamalarına göre eğer Güney Kore’deki yetkililer böyle bir sisteme geçiş yaparlar ve borsaları düzenlemeye başlarlarsa borsalardaki para aklama işlemleri önlenebilir.

Finansal İstihbarat Birimi şu anda kripto para borsalarını doğrudan düzenleyemiyor. Bunu ancak bankalar aracılığıyla, dolaylı bir şekilde yapabiliyor. Ancak ilgili sistemin yürürlüğe geçmesi halinde Finansal İstihbarat Birimi doğrudan borsalarla iletişim kurabilecek. Lee tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Eğer kanun yapıcılar bu sistemi onaylarlarsa şu anki gibi bankalar aracılığıyla dolaylı yoldan değil doğrudan regülasyonlara başlarız ve böylece regülasyonları daha etkili kılmış oluruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment