Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Balinalar” USDT ile Bitcoin Fiyatını Etkiliyorlar

Tether ile ilgili yapılan yeni bir araştırma gösteriyor ki toplam USDT arzının yüzde 80’lik bir kısmı yalnızca 318 adreste tutuluyor.

Kripto para sektörüyle ilgili araştırmalar yapan Coin Metrics bu seferki araştırmasını Tether üstüne yaptı. Şirket Tether’ın kendi tokenı olan USDT’nin ne şekillerde kullanıldığını bulmak için yaptığı araştırmada oldukça ilginç bir sonuca ulaştı.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre şu anda piyasadaki toplam USDT arzının yüzde 80’lik kısmı yalnızca 318 adreste birikmiş durumda. Bu da USDT’nin büyük ölçüde balinalar tarafından kullanıldığını gösteriyor. Bir kıyaslama olması amacıyla Bitcoin‘den örnek verebiliriz: Şu anki tahminlere göre toplam Bitcoin arzının yüzde 20’si balinalar tarafından yönetiliyor.

Balina Kontrolü

USDT’nin büyük ölçüde balinalar tarafından kullanılıyor olması USDT fiyatının çok fazla etkilenmesine yol açmıyor. Ayrıca USDT arzının kayda değer bir kısmına sahip olan hesaplardan bazıları Binance ve Bitfinex gibi borsalara ait. Dolayısıyla bu hesaplar USDT pazarını pek etkilemiyorlar.

Yine de belirtmek gerekiyor ki USDT kullanan balinalar bunları Bitcoin fiyatını etkilemek için kullanabiliyorlar. Teksas Üniversitesi’nde görev alan Profesör John Griffin bu konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Tether arzının bu şekilde dağılmış olması Tether’ın Bitcoin fiyatını etkileyebilecek ve bundan kâr sağlayabilecek birkaç kişinin kontrolünde olduğunu gösteriyor. Bu ayrıca gösteriyor ki bu kişiler Tether’ın böyle işlemeye devam etmesini istiyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment