Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD-Çin Ticaret Savaşı Bitcoin Kullanımını Tetikliyor

ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşı Bitcoin’in tam anlamıyla bir güvenli liman olarak görülmesine yol açıyor. Bu savaşın etkilerinden kaçınmak isteyen yatırımcılar paralarını Bitcoin’e aktarıyorlar.

Blockchain şirketlerinden Rhythm Technologies’in CMO’su Chris Reinertsen kısa süre önce Forbes’a özel bir röportaj verdi ve Bitcoin’in son zamanlardaki kullanım alanlarından bahsetti.

Reinertsen bu röportajı sırasında özellikle ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına odaklandı ve Bitcoin’in bu savaşta epey önemli bir rol oynadığından bahsetti. Reinertsen, bu savaştan etkilenmek istemeyen kişilerin kişisel sermayelerini korumaya çalıştıklarını ve bunu yaparken Bitcoin’den faydalandıklarını söylüyor:

“Geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde dünya genelindeki ekonomik belirsizlikler gitgide büyürken Bitcoin’in makro hareketliliklerle olan ilişkisinin güçlenmeye başladığını gördük.”

Güvenli Liman

Bitcoin’in yatırımcılar için güvenli bir liman haline geldiği görüşü yalnızca Reinertsen’e ait değil. Agecroft Partners’ın CEO’su Don Steinbrugge de konu hakkında konuşmuş ve şu yorumu yapmıştı:

“Bazı insanlar Bitcoin’i enflasyondan etkilenmemek için kullanıyorlar.”

Bunun yanı sıra Türkiye’deki kripto para camiasının tanınan isimlerinden İsmail Hakkı Polat da bu konuya değinerek şu yorumu yapıyor:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment