Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Önde Gelen Ülke Kripto Paralarla Kara Para Aklamanın Önüne Geçecek!

Avustralya, Singapur ve G7 ülkelerinin de aralarında bulunduğu 15 ülke, kripto para birimleri kullanılarak kara para aklamanın önüne geçmek için el ele verdi.

Geliştirilmesi planlanan sistem kripto para işlemleri yapan bireylerin kişisel verilerini toplayacak ve bunu ülkeler arası olacak şekilde paylaşacak. Söz konusu bilgiler daha sonra uluslararası kurum olan Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ile paylaşılacak.

Nikke Asian Review’in bugün paylaştığı haberde belirtilen detaylara göre hedef 2020 yılına kadar detaylı önlemleri planlamak ve sistemi bundan birkaç yıl sonrası çalışır hale getirmek. Geçtiğimiz ay Japon hükümetinin özellikle kripto para ödemeleri için SWIFT benzeri bir ağ geliştirdiği haberleri gündeme gelmişti. Japonya’nın bunu yapmasındaki asıl amaç ise kripto paraların ödeme için kullanılmasını azaltarak kara para aklamanın önüne geçmek şeklinde açıklanmıştı. Söz konusu sistem de FATF tarafından denetlenecek şekilde kuruluyor.

FATF geçtiğimiz günlerde kripto para birimleri için nihai regülasyon tasarısını yayınlanış ve kripto para borsalarının müşteri bilgilerini toplayıp bunları regülatörler ile paylaşmasına hükmetmişti. Kripto para yatırımcıları ise bu sistemin yürürlüğe girmesi ile ciddi bir veri kaybı yaşayabilir ve bu durum gizlilik odaklı kripto paralara yönelmelere yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment