Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 2 Haftada Yüzde 30 Arttı: Sebep Ne?

Bitcoin fiyatı sadece 2 hafta içerisinde hiç beklenmeyen bir şekilde ABD dolarına karşı yüzde 30 civarında değer kaybederek yıllık tabloda yüzde 127’lik bir artışa ulaştı.

Bitcoin’in blockchain ağının hash rate’i gibi temel noktalar da bir ay önce yaşanan fiyat düşüşüne rağmen artmaya ve güçlenmeye devam etti ki bu da ufak çaplı ralliyi yüzde 30’luk bir yükselişe çevirdi. Uzmanlara göre bunun arkasındaki en büyük sebep ise ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının yatırımcıları korkutup güvenli bir liman aramaya sevk etmesi.

Global Macro Investor and Real Vision Group’un kurucusu Raoul Pal konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin’in aynı altın gibi ”işini yaptığını” ve gerçek bir alternatif değer saklama aracı haline geldiğini vurguladı. Bu da aslında lider kripto para biriminin küresel ekonomide belirsizliğin ortaya çıktığı durumlarda ciddi bir yatırım almasına yol açmakta.

Pal’ın açıklamalarına göre geçtiğimiz birkaç ay boyunca Bitcoin yüksek volatiliteye sahip olsa da değer saklama aracı görevi görüyordu ancak son 1-2 aydaki volatilite azalması yatırımların ciddi anlamda artmasına neden oldu.

Sadece Çin ve ABD ticaret savaşları değil aynı zamanda sektöre önem veren kurumsal yatırımcıların vites arttırması da kesinlikle Bitcoin’e can suyu vermiş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment