Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”Bitcoin Fiyatı Düzeltmeye Rağmen 2023 Başında 250.000 Dolar Olacak!”

Ünlü yatırımcı ve risk sermayedarı Tim Draper uzun bir süredir belirlediği 250.000 dolarlık Bitcoin tahminini bu sefer bütün olumsuzlukları göz önüne alarak yineledi. Draper şu an için düzeltme yaşayan BTC’nin son günlerdeki küresel kriz sayesinde güvenli bir liman olma özelliğini kanıtlayacağını ve 2023 yılının başına doğru 250.000 dolara ulaşacağını iddia etti.

9 Ağustos tarihinde Yahoo! Finance kaynağına röportaj veren Draper, mevcut trendlere göre bunun daha zor bir duruma girdiğini kabul etse de, tahmininden şaşmadı:

”Bitcoin benim düşündüğümden çok daha fazla düzeltme yaşadı. Bu noktada çok ilgili birçok rakip olacağını düşünmüştüm ancak insanlar merkeziyetsiz olduğu için Bitcoin’e doğru birleşti.”

Draper daha önceki tahmininde ilk olarak 2022 yılına kadar 250.000 dolar fiyatına ulaşılacağını vurgulasa da, hemen ardından bir ihtimal 2023’ü beklemek gerekebileceğini itiraf etmişti.

Bitcoin’in 9.000 dolara düştükten sonra özellikle FED’in faiz indirimi ve ABD ile Çin ticaret savaşlarının kızışması noktasında tekrar yükselişe geçmesi sadece tesadüften ibaret olamaz. Uzmanlara göre insanlar ABD dolarının riskli olduğu anlarda altın gibi emtialara veya yeni yeni de olsa Bitcoin gibi kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladı ki bu durum BTC’nin son yükselişinin sebebi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment