Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt Sonunda İşlemlere Başladı! Beklenen Hacme Ulaşıldı Mı?

Kripto para sektörünün ”kurtarıcı” olarak gördüğü büyük gelişmelerden birisi kabul edilen ilk fiziki teminatlı Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi platformu Bakkt, sonunda bugün itibariyle işlemlere başladı.

Bakkt ilk fiziki teminatlı Bitcoin vadelisi satışını Türkiye Saatine göre 03.00 sularında gerçekleştirdi. Müşterilerin fiziki teminat için sahip oldukları Bitcoin’ler ise direkt olarak Bakkt Warehouse isimli depolama biriminde tutuluyor ki bu platform New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından regüle edilmekte. Bakkt bunun yanı sıra New York Menkul Kıymet Borsasının sahibi konumunda olan Intercontinental Exchange’in iştiraki olarak kurumsal yatırımcıların da güvenini daha piyasaya çıkmadan kazanmıştı.

Bakkt’ın Bitcoin Hacmi Düşük

Ancak görünüşe göre Bakkt, beklenen etkiyi yaratamadı ve platformda gözüken BTC hacmi oldukça düşük. Basın saatine göre Bakkt üzerinde sadece 18 BTC’lik hacim oluştu ki bu birçok kripto para borsasının hacminden çok ama çok düşük.

Yine de uzmanlar ilerleyen tarihlerde kurumsal yatırımcının güveninin artması ile toplu alımların yapılacağını ve BTC’de büyük dalgalanmaların görülebileceğini öne sürmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment