Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kripto Para Borsası Hacklenmesinin İki Şüphelisi Bulundu Mu?

California ABD Başsavcılık Ofisi 2017 yılının Aralık ayında temel olarak Ethereum tabanlı ERC-20 token’lerin alınıp satıldığı EtherDelta’yı hackledikleri şüphesiyle Elliot Gunton ve Anthony Tyler Nashatka‘ya yönelik soruşturma başlattı.

13 Ağustos tarihinde doldurulan orijinal mahkeme belgelerine göre, Ganton ve Nashatka Ether Delta’nın domain adını değiştirmek ve kullanıcıları farklı adreslere yönlendirerek onların rızası olmadan kripto paralarının yer aldığı özel anahtarlarını ele geçirmek suçlarından yargılanacak.

Şüpheliler kullanıcıları farklı bir internet sitesine yönlendirme işlemini ise EtherDelta’nın çalışanlarından birisinin telefon numarasını kullanarak yapabildi. Gunton ve Nashatka söz konusu telefon numarasını ele geçirdikten sonra domain sisteminin parametrelerini değiştirdi ve buradaki trafiği direkt olarak sahte bir EtherDelta sitesine yönlendirecek şekilde bir şema kurdu.

EtherDelta kullanıcılarının bu yolla en az 800.000 dolarlık varlık kaybettiği tahmin ediliyor ve o tarihlerde söz konusu miktar piyasayı ciddi anlamda etkilemişti.

Kripto para sektörünün kurumsal yatırımcılar tarafından güvenli bir alan olarak görülmemesinin en büyük sebebi de yaşanan hacklenme olayları. Özellikle Bakkt gibi kurumsal Bitcoin firmaları bu sebepten ötürü artık müşterilerin varlıklarını sigortalatmaya başladı ve bu sayede kurumsal yatırımcının sektöre girişinin artacağına inanılmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment