Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra’nın En Çok Hangi İtibari Paraya Endeksli Olacağı Belli Oldu!

Facebook, kripto para birimi Libra hakkında ortaya çıkan tartışmalara ve regülatörlerin baskılarına rağmen 2020 yılında bunun piyasaya çıkacağında ısrarcı ve geçtiğimiz tarihlerde ilgili kripto paranın hangi itibari para ve varlıklara yüzde kaç oranında endeksli olacağını açıkladı.

Der Spiegel tarafından aktarılan habere göre Libra en büyük payı ABD dolarına verdi ve yüzde 50 oranında USD  endeksli olacak. Bunun yanı sıra geri kalan kısım Avro, Japon Yeni, Pound ve Singapur Doları ile doldurulacak. Avro’nun payı yüzde 18, Japon Yeni yüzde 14, Pound yüzde 11, Singapur Doları ise yüzde 7 olarak açıklandı.

Facebook ilk yaptığı Libra duyurusunda bunun Çin Yuanı’nı da kullanacağını belirtse de, büyük ihtimalle ABD tarafından gelen baskılardan sonra bu planından vazgeçti. Reuters’in aktardığı bir haberde Libra’nın Çin Yuanı endeksli olmasının ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları için kötü bir durum yaratabileceği vurgulandı.

Çin Kendi Librasını Yaratacak

Çin de geçtiğimiz haftalarda kendi Libra benzeri kripto parasını piyasaya süreceği söylentisi ile gündeme geldi. Üst düzey Çinli yetkililer tarafından yapılan çeşitli açıklamalarda söz konusu paranın bir stabil koin olacağı doğrulanırken, henüz gelişme aşamasında olduğu kaydedildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment