Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken ve Coinbase En Temiz Borsa Seçildi!

Kripto para ekosisteminin belki de en büyük sorunlarından birisi, wash trading olarak bilinen sahte hacim işlemleri olabilir. Özellikle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu gibi kurumlar tarafından olası bir Bitcoin ETF’sinin önündeki en büyük engellerden birisi de borsalardaki sahte hacimler olarak belirtilmişti.

BTI isimli blockchain araştırma ve analiz firması tarafından yayınlanan son rapora göre ise, çok az sayıda kripto para borsası platformunda wash trading’i gerçek anlamda önlemeye çalışıyor ve bunlardan ikisi Kraken ile Coinbase şeklinde açıklandı.

BTI’nin 5. piyasa analiz raporuna göre 2019 yılının başından beri küresel çaptaki wash trading miktarı lider 40 kripto para borsasında yüzde 35 azaldı. Firma bunun azalmasında kendilerinin kripto para borsaları ile iletişime geçmelerinin ve borsaların ilgili hesapları kapatmasının etkili olduğunu dile getirdi.

Kraken ve Coinbase Lider

Bitwise Varlık Yönetimi SEC’e yaptığı Bitcoin ETF başvurusunda da küresel BTC ticari hacminin yüzde 95’inin sahte olduğunu ancak buna rağmen kalan yüzde 5’lik kısmın bile Bitcoin ETF’sinin likiditesi için yeterli olduğunu vurgulamıştı.

Kraken ve Coinbase kripto para borsaları BTI’den en yüksek notu alan iki platform oldu ve bunda iki borsanın da sıkı şekilde regüle edilmesinin etkisi olduğu tahmin edilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment