Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Kazılacak 3 Milyon Bitcoin Kaldı!

Bitcoin bundan yalnızca birkaç saat önce önemli bir an yaşadı. Bitcoin madencileri 600 bininci bloku başarıyla kazdılar ve böylece sirkülasyondaki Bitcoin sayısı 18 milyona çıkmış oldu.

Bu gelişmeyle birlikte ağ içerisinde artık kazılabilecek yalnızca 3 milyon Bitcoin kaldı.

Kaldı 3

Bitcoin madencileri ağdaki blokları hızla kazmaya devam ederken birkaç saat önce epey önemli bir an yaşandı.

Ağ içerisindeki 600 bininci blok kazıldı ve sirkülasyondaki Bitcoin sayısı yepyeni bir sayıya, 18 milyona ulaştı. Bitcoin’in toplam arzı 21 milyonla sınırlı olduğu için geriye kazılacak yalnızca 3 milyon adet Bitcoin kaldı. Ancak bu Bitcoinleri kazmak pek kolay olmayacak.

Ağın işleyişi gereği daha fazla blok kazıldıkça bir sonraki bloku kazmak zorlaşmaya başlıyor. Dolayısıyla Bitcoin madencileri artık blok kazarken hiç olmadığı kadar fazla zorlanacaklar. Geriye kazılacak 3 milyon adet Bitcoin kalmış olabilir ancak bunları kazmak yıllar, yıllar sürecek.

Şu anki tahminlere göre sirkülasyondaki Bitcoin miktarının 19 milyona çıkması yaklaşık 2.5 sene sürecek. Bu noktada madencilerin işi yine zorlaşacak ve bu sayının 20 milyona çıkması için fazladan bir 4 yıl daha çalışacaklar.

Geriye yalnızca 1 milyon adet Bitcoin kaldığı zaman ise madencilik yapmak epey zorlaşmış olacak. Yine şu anki tahminlere göre konuşacak olursak Bitcoin madencilerinin sirkülasyondaki BTC sayısını 21 milyona çıkarmaları için yaklaşık 100 yıl boyunca çalışmaları gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment