Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’ın Duruşması 2020’ye Ertelendi

ABD Güney New York Bölge Savcılığı, Telegram’ın duruşmasını 2020’ye ertelediğini açıkladı.

Telegram’ın GRAM tokenıyla ilgili düzenlenecek olan bu duruşmanın normal şartlar altında birkaç gün içerisinde düzenlenmesi gerekiyordu. Ancak mahkeme tarafından alınan kararla birlikte duruşma tarihi 2020’ye ertelendi.

Tarih Ertelendi

ABD’deki Sermaye Piyasası Kurulu (SEC), 11 Ekim tarihinde Telegram’ın Telegram Open Network (TON) projesine karşı özel bir yaptırım kararı almıştı. Bu kararın gerekçesi olarak ise Telegram’ın düzenlediği ICO’nun ülkedeki menkul kıymet yasalarını ihlal etmesiydi.

Telegram, SEC’nin bu hamlesinin ardından TON’un açılışını erteledi ve SEC tarafından alınan karara itiraz etmek için durumu mahkemeye taşıdı. Bu duruşmanın normalde 24 Ekim tarihinde düzenlenmesi bekleniyordu ancak yeni kararla birlikte bu tarih 18-19 Şubat 2020’ye çekildi. Mahkeme emrinden bir kesit şu şekilde:

Davalı tarafın, mahkeme tarafından 18-19 Şubat 2020 tarihinde düzenlenmesi kararlaştırılan duruşmaya kadar hiçbir kişiye veya tüzel kişiye Gram satmamasına, teslim etmemesine veya dağıtmamasına karar verilmiştir. Duruşma sırasında her iki taraf da mahkemeyi bu kararı sürdürmeye veya feshetmeye ikna edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment