Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Üçüncü Çeyrek Raporunu Yayınladı

Kripto para dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Ripple, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin yeni bir rapor yayınladı.

Şirketin bu raporunda XRP’nin üçüncü çeyrekteki performansına, şirketin bu çeyrekte neler yaptığına ve bu çeyrekle geçtiğimiz çeyrekler arasındaki farklara dair bilgiler bulmak mümkün.

XRP’nin Durumu

Şirketin verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri üçüncü çeyrekte bir öncekine kıyasla yüzde 30 oranında düştü. XRP de bu durumdan etkilendi ve geçtiğimiz çeyreğe kıyasla yüzde 35 oranında değer kaybetti.

Bu süreç içerisinde XRP’nin hacminin de azaldığı düşünülüyor. Ripple tarafından paylaşılan verilere göre 429.5 milyon dolar düzeyindeki hacim, üçüncü çeyrek içerisinde 198.10 milyon dolara kadar düştü. Ancak bunun hala birinci çeyrekteki 151 milyon dolarlık hacimden yüksek olduğunu belirtmek lazım.

Satışlar Azaldı

Şirket geçtiğimiz aylarda bir karar almış ve artık daha az miktarda XRP satacağını açıklamıştı.

Ripple tarafından yayınlanan rapora baktığımızda şirketin bu sözünü tuttuğunu görebiliyoruz. İkinci çeyrek içerisinde 251 milyon dolarlık XRP satan şirket bu sayıyı üçüncü çeyrekte yüzde 73 oranında düşürerek 66 milyon dolara çekti.

Ripple bu XRP satışlarından dolayı epey ağır bir şekilde eleştiriliyordu. Öyle ki bazı XRP takipçileri, Ripple’ın XRP’yi doğrudan manipüle ettiğini dahi söylüyor ve şirketin XRP fiyatını olumsuz yönde etkilediğini vurguluyorlardı. Ancak Ripple bu eleştirilerle ilgili de önemli bilgiler verdi.

Botlar Yapmış

Ripple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket hakkında bu iddiaları ortaya atan takipçilerin büyük bir kısmı aslında sosyal medya botlarıydı.

Indiana Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan Ripple, bu botların XRP’yle ilgili yayılan FUD’yi yüzde 179 oranında arttırdıklarını açıkladı. Yine Ripple’ın açıklamalarına göre sosyal medya üzerinden Ripple’ın XRP’yi manipüle ettiğini söyleyen kişilerin yüzde 50’si aslında Twitter botlarıydı:

Ripple XRP fiyatını kontrol edemez. XRP içerisinde 140’tan fazla borsanın bulunduğu, Ripple’ın büyük bir güce sahip olmadığı, tam işlevli ve bağımsız bir dijital para piyasasında kullanılmaktadır. Ripple, bir XRP hissedarı olarak XRP’nin performansından etkilenmektedir. Diğer XRP hissedarlarıyla birlikteyiz ve sağlıklı bir XRP topluluğu oluşturmaya kararlıyız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment