Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Dijital Para Fikrini Değerlendiriyor

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, dijital paralarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Ramsden tarafından yapılan açıklamalara göre merkez bankası destekli bir dijital para fikri detaylı bir şekilde incelenmeli ve değerlendirilmeli.

Dijital Para Fikri

İngiltere Merkez Bankası yetkilileri son zamanlarda dijital paralarla ilgili çeşitli açıklamalar yapıyorlar.

Merkez Bankası Başkanı Mark Carney Ağustos ayında bu konuya değinmiş ve dijital para fikrini dile getirmişti. Carney o dönemde yaptığı açıklamalarda merkez bankası destekli bir dijital paranın doların yerini alabileceğini söylemiş ve bu projenin değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Buna benzer bir yorum şimdi de Dave Ramsden’dan geldi. Şu anda kullanılan uluslararası ödeme altyapısının çok verimli olmadığını söyleyen Ramsden, bu sorunun bir dijital para projesiyle çözülebileceğine inanıyor.

Ramsden’a göre İngiltere Merkez Bankası’nın diğer merkez bankalarıyla bir araya gelip ortak bir dijital para projesini değerlendirmesi “ödemeleri hem daha az maliyetli hem de daha verimli” hale getirebilir.

Bloomberg’e konuşan Ramsden, bunlara ek olarak şu yorumu yaptı:

Kendimizi her daim daha iyisini yapmaya zorlamalıyız. Çünkü hem gelişmiş hem gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar daha verimli bir sistem istiyorlar..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment