Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IEO mu Daha İyi Yoksa ICO mu?

Kripto para sektöründe son dönemde tam bir fenomen olarak karşımıza çıkan IEO’lar, son dönemde ise adeta yokları oynuyor. IEO metodu ile piyasaya giren kripto paralar, başlangıçta her ne kadar iyi performans gösterseler de, şimdilerde ise IEO değerinin altında işlem görüyor ve bu bahsettiğimiz grup, çoğunluğu oluşturuyor.

Konuyla ilgili olarak bir araştırma yapan ICO Analytics, 2019 yılında kripto para sektörüne giriş yapan projeleri ele aldı. Bu projelerden 25 tanesi IEO metodu ile fonlanan projeler olurken, diğer 25 proje ise IEO dışı metodlar ile piyasaya girdi.

Yapılan kıyaslamada, IEO dışı fonlanmış projeler ile IEO metodu ile fonlanan projeler arasında kar olarak belirgin bir fark bulunmuyor.

Araştırmanın sonuç kısmında, projelerin hangi fonlama metodundan köken aldığının önemsiz olduğu ifade edilirken, esas şeyin projenin fonlama sonrasında ortaya koyduğu çaba olduğu ifade edildi.

Öte yandan, IEO metodu ile bu yıl yapılan projelerden en yüksek getiriye sahip olan 5.1 kat ile MATIC olurken, diğer metodda ATOM 28x yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment