Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki GMO Internet Inc. 12 NM Olan Madencilik Çipi Geliştirdi

İnternet teknolojisi üreticisi ve dijital para birimi madenciliği donanım endüstrisine yeni giren GMO Internet Inc, gelecek nesil kripto para madencileri için 12 nanometre (NM) Fin FET Compact (FFC) yarı iletken çipini başarıyla geliştirdiğini açıkladı. Şirket bu yeniliği “madencilik çipleri için 7 NM işlem teknolojisini geliştirmeye doğru önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

GMO, 12 Nanometre Olan SHA256 Madencilik Çipini Geliştiriyor

GMO Internet Inc, “araştırma ve geliştirme çalışmalarının ilk adımı” sırasında yeni 12 NM FCC tabanlı madencilik çipinin başarılı bir şekilde geliştirildiğini açıkladı.

Şirket, 12 NM FFC madencilik çipinin “yeni nesil madencilik için yüksek performanslı bilgisayarlarının farkına varılması” yönünde önemli bir adım olduğunu dile getirdi. GMO, 12 NM olan çipin geliştirilmesinden sonra ASIC madencilik donanımında “son teknoloji” bir yenilik oluşturduğunu belirten 7 NM işlem teknolojisinin geliştirilmesinin öncelikte olduğunu söyledi

GMO, madencilikte kullanılacak çiplerin 7 NM işlem teknolojisini geliştirmek için bir sonraki aşamaya geçeceğini belirtti ve ekledi:

“12 NM FFC gelişimli madencilik çipleri ile donatılmış madencilik levhaları satılmayacak”.

GMO Internet Inc. Madencilik Donanım Endüstrisine Verilen Önemi Arttırıyor

10 farklı ülkede ikamet eden 60’dan fazla şirketle anlaşan Tokyo merkezli bir kuruluş olan GMO Internet Inc, geçen yıl eylül ayında kripto para maden endüstrisine girdiğini açıkladı.

Şirket, kripto para alanını “yeni evrensel para birimleri” olarak nitelendirerek, dijital para madenciliği altyapısını destekleme arzusunu dile getirdi. Şirket şu anda Kuzey Avrupa’da bulunan yenilenebilir enerji ile çalışan bir madencilik merkezi işletiyor.Ayrıca şirket “2018 yılının ilk yarısında 12 NM çip ile donatılmış yeni nesil madencilik panolarını” geliştirmek ve tanıtmak istiyor.

GMO’nun 12 NM çipinin gelişimi ile ilgili duyuru, şirketin Z.com Cloud Blockchain’in resmi versiyonunu sunmaya başladığını açıkladığı gün geldi. Şirket yeni Blockchain’i şu şekilde açıklıyor:

“Kullanıcıların Ethereum’u kullanarak, Blockchain’de dağıtılmış uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan PaaS tipi bir Blockchain platformu”.

Proje 2016’dan beri beta aşamasındaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment