Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity Açıkladı: Büyük Kurumların Ne Kadar Kripto Para Yatırımı Yaptı?

Dünyanın en büyük finans kurumlarından birisi olan Fidelity Investments tarafından yapılan bir anket, kurumsal firmaların ne kadarının Bitcoin veya kripto para yatırımına sahip olduğuna dair önemli veriler elde etmemizi sağladı. Fidelity tarafından yayınlanan açıklamaya göre kurumsal şirketlerin yaklaşık olarak 3’te 1’i kripto para yatırımı yapmakta.

Avrupa’daki Kripto Para Yatırımcılarının İlgisi Artıyor

ABD ve Avrupa genelinde bu oran %36 olarak gözüküyor. 774 kurumsal firma yöneticisi veya yetkilisi ile yapılan ankette kripto para yatırımlarının hem spot hem de türev ürün olarak yapıldığı ortaya çıktı. Sadece ABD içerisinde emeklilik fonları, aile ofisleri, yatırım danışmanları ve dijital ile geleneksel serbest fonların %27’sinin kriptop ara yatırımına sahip olduğu belirtildi. Bu oran bir sene öncesinde %22’ye tekabül ediyordu.

Avrupa içerisinde ise kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisinin ABD’ye kıyasla daha fazla olduğu ortaya çıktı. Avrupa’daki katılımcıların %45’i kripto para yatırımı yaptığını belirtti. Katılımcıların %15’lik kısmı Bitcoin, %11’lik kısmı ise Ethereum yatırımı yaptı. Lider kripto para birimi Bitcoin’in yılın başından bu yana yaklaşık %36 değer kazanması ise yatırımcıların neden bir numaralı tercih olarak bunu seçtiğini gözler önüne seriyor.

Fidelity Digital Assets başkanı Tom Jessop konu hakkında yaptığı açıklamada Avrupa’nın kripto paralar konusunda daha destekleyici ve kapsayıcı olduğunu ifade etti. Yine de ABD içerisinde de kripto paralara yönelik ilginin bir önceki seneye göre artmasının umut verici olduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment