Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Toplam Piyasa Değeri 10 Milyar Dolara Ulaşmak Üzere

Kripto para analiz firması Skew tarafından paylaşılan son verilere göre Ripple‘ın XRP kripto para birimini üçüncülük konumundan eden Tether (USDT), üst sıralara yönelik tırmanışını son hız sürdürüyor. USDT’nin toplam piyasa değeri basın saati itibariyle 9 milyar doların üstüne çıktı ve Skew yakında 10 milyar dolarlık toplam piyasa değerine ulaşılabileceğini düşünüyor.

Skew’in yayınladığı verilere bakıldığında gerçekten de USDT’nin toplam piyasa değerinin 2020 yılının başından itibaren parabolik bir şekilde yükseldiği görülüyor. Bitcoin’in 20.000 dolara ulaştığı tarihlerde bile USDT’nin toplam piyasa değerinin sadece 2,5 milyar dolar seviyelerinde olması şu an ulaşılan seviyenin aslında ne kadar inanılmaz bir noktada olduğunun anlaşılmasını kolaylaştırabilir.

Tether, Bitcoin’e Yükseliş Getirebilir Mi?

Bitcoin fiyatı ve piyasaya yeni sürülen USDT’ler arasında bir bağ olduğu uzunca bir süredir iddia edilmekte. Yatırımcılar, ne zaman piyasaya USDT sürülse bunun Bitcoin fiyatı için yukarı yönlü etki yarattığını ve Tether yönetiminin Bitcoin fiyatını maniple ettiğini savunmakta.

Tether bu iddiaları yalanlasa da özellikle 2017 yılı ve 2020 yıllarında görülen doğrusal ilişkinin ispata gerek bırakmadığı da görülmekte. Bu da 10 milyar doları zorlayan USDT’nin yakında Bitcoin için yükseliş getirebileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment