Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Davasında Yeni Gelişme: “E-postalar İncelensin!”

Bitcoin Manipulation Abatement, BitMEX’in ABD’deki e-postalarının denetlenmesini istiyor.

Bitcoin Manipulation Abatement bundan 3 hafta önce Kaliforniya’daki bir bölge mahkemesinde BitMEX’e karşı dava açtı. Kısaca BMA olarak adlandıracağımız bu kuruluş BitMEX’i kripto para piyasasını manipüle etmekle, para aklamakla ve dolandırıcılık yapmakla suçluyor.

BMA’in iddiaları arasında BitMEX’in ABD’de faaliyet gösteriyor olduğu da var. Eğer bu iddia doğruysa bu BitMEX’in ABD’de yasa dışı bir şekilde hizmet verdiği anlamına gelir çünkü şirketin gerekli ruhsatları yok.

BMA geçtiğimiz gün yine mahkemeye giderek yeni bir talepte bulundu. Bitcoin Manipulation Abatement, BitMEX’in ABD’deki e-postalarının denetlenmesini istiyor. Davalının iddialarına göre bu e-postalar, BitMEX’in yaptığı bazı yasa dışı işlemleri açığa çıkarmaya yetecek.

Ne E-Postası?

BitMEX’in merkezi resmi olarak Seyşel Adaları’nda gözüküyor. Büyük ölçüde Hong Kong’da faaliyet gösteren BitMEX’in San Francisco’da da bir ofisi bulunuyor. Ama şirket gerekli ruhsatlara sahip olmadığı için ABD’li yatırımcılara hizmet veremiyor.

BitMEX müşterilerle yaptığı yazışmaların kaydını tutmak için Twilio’nun bulut hizmetlerinden faydalanıyor. BMA’in iddialarına göre şu anda Twilio  platformunda BitMEX’e ait 30 bin civarında e-posta bulunuyor. BMA’in avukatı olan Pavel Pogodin‘in açıklamalarına göre Twilio’da “her bir BitMEX kullanıcısının e-posta adresine” ulaşmak mümkün.

BMA’in iddiası, BitMEX’in Şeysel Adaları’nda kurduğu şirketin aslında paravan olduğu ve şirketin yasa dışı olmasına rağmen ABD’de de hizmet verdiği yönünde. Davalı taraf bu iddianın Twilio’daki e-posta kayıtlarının incelenmesi halinde kanıtlanacağını öne sürüyor.

Bitcoin Manipulation Abatement BitMEX’in ABD’deki yatırımcılara illegal şekilde hizmet verdiğini ve BitMEX’in ticaret hacminin hemen hemen %15’inin ABD kaynaklı olduğunu iddia ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment