Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Dev Bankası: “Kripto Para Sektöründe Lider Olacağız”

Güney Kore’nin en büyük bankalarından biri olan NH Bank kripto paralarla ilgili yeni bir konsorsiyum oluşturuyor.

Güney Kore’de yarım asıl önce kurulan Ulusal Tarım Kooperatifleri Federasyonu’na (NACF) bağlı olan Nonghyup Bank kripto paralarla ilgili yeni bir adım atıyor. Bae, Kim & Lee and Hexlant adlı hukuk bürosuyla masaya oturan NH Bank, yeni kripto para konsorsiyumu oluşturuyor.

Korea Herald gibi yerel kaynaklara göre NH Bank bu konsorsiyumu kripto para borsalarına yönelik yapılacak olan araştırma & geliştirme (AR-GE) çalışmaları için kullanmak istiyor. NH Bank Başkan Yardımcısı Seung-hyun Jang da konu hakkında şunları söylüyor:

”Bu konsorsiyum sayesinde yerli kripto para sektörünün lideri haline geleceğiz.”

Regüle Ediliyor

Ülkenin en büyük bankalarından biri olan NH Bank’in kripto paralara yönelik bu hamlesi bir hayli önemli. Çünkü NH Bank’in kripto para sektöründe “liderliği” hedeflemesi, sektörün kurumsallaşması anlamına gelebilir.

Bu noktada Güney Kore’nin mart ayında onayladığı yasa tasarısından da bahsetmek gerek. Meclis’te onaylanan tasarıyla birlikte kripto para borsalarına bazı sorumluluklar yüklenmiş, ülkedeki kripto para şirketleri yeni denetlemelere tabii tutulmaya başlamışlardı. Bunların arasında müşterilere yönelik kimlik kontrolü yapmak gibi şeyler var.

Güney Kore’de yaşanan bu gelişmeler ülkedeki kripto para sektörünün yavaş yavaş regüle edilmeye başladığını ve bankaların şimdiden harekete geçtiklerini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment