Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Futbol Borsası, Kripto Para Çıkarıyor

Kripto para rüzgarı, değişik sektörlerde esmeye devam ediyor. Son olarak Sakarya’nın Akyazı ilçesinde amatör küme takımlarından Harunustaspor’un, 22 yaşındaki Ömer Faruk Kıroğlu’nu Bitcoin ödeyerek transfer etmesinin ardından, şimdi de Londra Futbol Borsası kendi kripto parasını çıkaracağını açıkladı. Bu para ile birçok takımın birçok ülkeden taraftarının değişik futbol tecrübeleri edinmesine yardımda bulunulması amaçlanıyor.

Kripto Para ve Taraftar

LFE adı verilen kripto paralar, kullanıcılarına birçok fırsat sunacak. Örneğin sadece LFE tokeni bulunduranlara özgü kampanyalar, forma ve diğer lisanslı ürün indirimleri ve de bir takım özel bilet indirimleri yapılacak. Eğer bir taraftar ne kadar çok LFE token kullanır ve o tokenleri ne kadar çok tuttuğu takımın ürünlerini satın almakta kullanırsa, alacağı LFE puanları da o kadar artacak.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Londra Futbol Borsası CEO’su Charles Pittar, organizasyonla ilgili bilgiler verdi ve şöyle konuştu:

”Bizim şirket olarak en önemli vizyonumuz, futbol kulüplerine oluşturacağımız Token ile katkıda bulunmak. Aynı zamanda bu tokeni bulunduran insanların da faydalanacağı özel indirimler ile daha iyi bir taraftar deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz.”

Sistemin, Ripple ve Stellar Lumens alt yapısı ile çıkacağı belirtilirken, Bitcoin, Ethereum ve Ripple kripto paralarının da ICO boyunca kabul edileceği belirtildi. Aynı zamanda geleneksel para birimleri olan İngiliz Sterlini, Euro ve Amerikan ve Avustralya Dolarları da ICO boyunca kabul edilecek.

ICO Yolda

Londra Futbol Borsası’nın ICO boyunca yaklaşık 2.4 milyon adet tokeni piyasaya sürmesi beklenirken, aynı zamanda şirketin toplam yaratacağı token hacminin ise 4 milyon adet olacağı açıklandı. Tokenlerinin her birinin fiyatının 0.20 dolar olacağı belirtilirken, ICO sonrası hedeflenen toplam kazanç miktarının ise 350 milyon dolar olması bekleniyor. Şu an ön satış aşamasında olan tokenlerin, ön satışı 11 Şubat itibariyle bitecek ve halka arz 12 Şubat’ta başlayıp 20 Mayıs’ta son bulacak.

Şirketin hukuk danışmanlığı üstlenen CMS firması temsilcisi Sam Robinson’a göre, bu sistem tüm futbol endüstrisini çok olumlu yönde etkileme potansiyeline sahip. Konuyla ilgili konuşan Robinson, şunları söyledi:

”CMS Grup olarak böyle bir etkinliğin hukuk işlerini yaptığımız için çok gururluyuz. Tüm futbol endüstrisi üzerinde çok olumlu ve çarpıcı etkiler bırakmaya hazırlanan bir firma ile birlikte çalışacak olmak bizim için büyük bir onur. Bana kalırsa, bu sistem; Blockhain teknolojisi ile futbolun büyük bir birleşim noktası olacak. Özellikle taraftarlar için yapılacak özel indirimler ile hem kulüp hem de taraftar kazanacak. Teknolojik gelişmelerin futbola bir de bu yönden etki ettiğini görmek, bir futbol sever olarak beni de mutlu ediyor.”

Katılım Dünya Geneli Olacak

LFE’den gelen son açıklamalara göre şirket; şu an için aralarında Premier Lig, İspanya La Liga, Fransa Ligue 1, İtalya Serie A, Almanya Bundes Liga ve Amerika Birleşik Devletleri Futbol Ligleri (MLS)’de mücadele eden takımları içeren 50’den fazla futbol takımı ile görüşmelere devam ediyor. 

LFE’nin yaratacağı ve kullanıma sunacağı yeni tokenin, değişiklik yapmak isteyeceği en temel nokta ise bilet satış politakaları. Her ne kadar internet üzerinden olsa da, artık modası geçmiş bilet satım tekniklerinden tüm taraftarların hayli rahatsız olduğunu belirten firma, tokenin kullanılarak bilet satın alınabilmesinin önünü açabilmek için çok ciddi bir mesai harcıyor. Özellikle tur firmalarının ve büyük ikinci el bilet sitelerinin bazen yüzde 20’ye varan ancak genelde yüzde 5 ila 8 arasında değişen ciddi komisyon oranlarından bıkan taraftarlara, bu sistemin yeni bir umut olması bekleniyor.

Kripto para ve futbolun entegrasyonu noktasında hızlı gelişmeler yaşanmıyor değil. Son olarak İngiltere Premier Ligi’nin dev kulüplerinden Arsenal, Cash Bet Coin adı verilen bir kripto para birimi ile yeni bir sponsorluk anlaşması imzalamış, ve Cash Bet, Kuzey Londra ekibinin resmi Blockhain partneri olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment