Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Medyanın Hindistan Maliye Bakanı Açıklamasını Çarpıtması Yüzünden Sert Düşüş Yaşadı

Bitcoin, Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley tarafından parlamentodaki en son bütçe konuşmasında kripto paralar hakkındaki yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalardan etkilendi.

Maliye Bakanı yaptığı konuşmasında Bitcoin’in yasadışı faaliyetlerde ödeme yöntemi olarak kullanılmaması için her şeyi yapacaklarını belirtti. Ancak ana akım medya, basın ve sosyal medyada yasağa karşı yapılan yanlış yorumlardan dolayı bir bilgi kirliliği seli oluştu.

31 Ocak Çarşamba günü 10.300 dolar olan Bitcoin, Bitstamp’den gelen verilere göre Perşembe günü 9.512 doların altına indi.

Hindistan son iki yıl içinde kripto para düzenlemelerini resmileştirme girişimlerini düzene oturtamadı. Ülkenin para reformlarından bu yana, Bitcoin’e olan ilgi hızla arttı ve yerel borsalar büyük bir büyüme yaşandı.

Aynı zamanda Hindistan merkez bankası, kripto para yatırımıyla ilgili tekrarlanan uyarılar yayınladı ve bunlardan bazıları yasa dışı olarak nitelendirildi.

Jaitley bugün yaptığı bütçe konuşmasında şunları söyledi:

“Hükumet, kripto parayı ulusal para olarak tanımıyor ve kripto para varlıklarının gayri meşru faaliyetlerin finansmanında veya ödeme sisteminin bir parçası olarak kullanılmasını önlemek için tüm önlemleri alacak”.

Jaitley’nin konuşması, kripto paranın yasallığına dair herhangi bir söz içermezken, üçüncü partiler ve ana akım medya gazetecileri tarafından tartışmalı bir şekilde yapılan yorumlar yasağın yakın bir zamanda koyulacağını iddia etti.

 

Bitcoin’in yasaklanacak. Arun Jaintley Hindistan’da kripto para birimi yasa dışı diyor #Bitcoin #DijitalPara #Bütçe2018

Bununla birlikte, endüstri içindeki kaynaklar tamamen farklı bir hikayeyi anlattı. Kripto para borsası Unocoin, bütçe konuşmasından bu yana hükumet perspektifinde “değişiklik yapılmadığını” söyledi.

En son yaptığı twitter paylaşımında “İşler her zamanki gibi,” diye ekledi.

#UnionBudget2018 duyurusuna göre, hükumetin duruşunda #kriptopara ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik yok. @Unocoin  #Budget2018’de işler her zamanki gibi.

Cointelegraph muhabiri Joseph Young’da twitter paylaşımında ana akım medyasında maliye bakanının yorumlarını içeren FUD hakkında yorum yaptı:

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/959020742028419072?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Findia-bitcoin-prices-drop-as-media-misinterprets-govts-regulation-speech

Bu hangi evrende yasağa benziyor? Hindistan maliye bakanı “yasadışı faaliyetlerde” Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kullanımını ortadan kaldıracağını söyledi.

Ana akım medya bunu “şifreli para birimlerinin kullanımını ortadan kaldıracak” ve yasaklayacak şeklinde yorumladı.

Blockchain’de Hindistan

Jaitley Blockchain teknolojisinin devlet düzeyinde kullanımını genişletme kararları olduğundan bahsetti.

Jaintley konuşmasında şu sözleri söyledi:

“Hükümet, dijital ekonomiyi başlatmak için Blockchain teknolojisinin temkinli bir şekilde kullanmayı araştıracak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment