Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektöründe Kariyer Arayanların Sayısı 10 Kat Arttı

Birleşik Krallık’ta yapılan araştırma sonucunda çıkan verilere göre Bitcoin Aralık 2017’de rekordan rekora koşarken, kripto para kariyerlerine olan ilgi iki kat arttı. Ülkede “Blockchain” üzerinde uzman olmayı gerektiren işlerin ortalama maaşı şu şekilde:

-Araştırma uzmanı- 30,117 £ (aylık 2,500 £ civarı)

-Yazılım mühendisi- 67,209 £ (aylık 5,600 £ civarı)

Kripto Para Kariyerleri Artıyor

Bitcoin’in geçtiğimiz yıl fiyat bazında yaşadığı devasa büyüme Birleşik Krallık’taki pek çok kişinin kripto para sektörü dahilinde bir kariyer yapmak istemesine yol açtı.

Şirket, ortaya çıkan verilere göre 2017 yılı başında “kesin bir yetenek uyumsuzluğu” olduğunu, her dört boş pozisyona yalnızca bir aday düştüğünü söylüyor. Ancak yıl sonuna geldiğimizde kripto para sektöründe kariyer alanların sayısı on kat artış yaşadı. Aynı dönem içerisinde uygun işlerin sayısı üç katına çıktı ve böylece Aralık ayı civarlarında iş-işçi oranı arasındaki boşluk bir nebze daraldı.

Bitcoin Aralık ayında 13,000 £’i geçmişti ve kariyer konusundaki en büyük artış da Aralık ayında yaşandı. Şirkete göre Aralık ayında Bitcoin üzerinden kariyer yapmak için iş arayanların sayısı, Kasım 2017’deki sayıya göre iki kat daha fazlaydı.

Aranan Nitelikler

Veriye göre kripto para sektöründe işveren konumunda olan kişiler direkt olarak Bitcoin hakkında bilgi ve yeteneği olandan ziyade, aslında daha çok Bitcoin’in ardındaki teknoloji üzerinde yeteneği olan kişileri arıyorlar. Yani diyebiliriz ki uygun durumdaki işlerin çoğu, teknoloji alanında uzmanlaşmış kişiler için uygun. Siteye göre bu sektörde en yoğun aranan pozisyonlar şu şekilde: Geliştirici, Yazılım Mühendisi, Bilgi İşlem Dijital Strateji & Yenilik Yöneticisi, Java Geliştiricisi, C# Geliştiricisi, Kıdemli QA Mühendisi, Çözüm & Öneri Mühendisi, Kıdemli Geliştirici ve Proje Yöneticisi.

Indeed’de Birleşik Krallık Genel Müdürü olan Bill Richards şöyle konuştu:

“Bitcoin bir şeylere ödeme yapmanın güvenli ve anonim bir yolu olmak için tasarlandı ve bazıları için (Bitcoin’in) uçan fiyatı işin arka planı. Ne var ki Bitcoin’in yaşadığı yükseliş, Blockchain’i -Bitcoin’e güç veren teknoloji- hırslı iş arayanlar için yeni bir adres haline getirdi. Yüzlerce şirket şu anda Blockchain için yeni uygulamalar geliştirmek adına ekibe ve niteliklere yatırım yapıyor.”

Richards şöyle ekledi:

“Aramaların ve fırsatların sayısı çok fazla olmasa da Indeed’in verileri, şirketlerin artarak bu yeni teknolojiye odaklanmış uzmanlar aradığını ve iş arayanların da buna tepki verdiğini gösteriyor. Belirtmek gerekir ki bunlar nitelik arayan pozisyonlar ve doldurulmaları zor. Ancak hem iş arayanlar hem de işverenler Blockchain’in potansiyelinden faydalanmak isterken Blockchain, kesinlikle takip etmeye değer bir alan.”

Piyasayı yakından takip eden kişiler için bu haber pek şaşırtıcı olmasa gerek. Bitcoin 2017 yılında pek çok iş yeri tarafından bir ödeme aracı olarak kabul görmeye başlamış, yani pek çok iş yeri tarafından benimsenmişti. Şirketler git gide kripto paraların altında yatan Blockchain teknolojisinin sunduğu imkanlardan haberdar oluyorlar ve bu imkanlardan kendi şirketlerini de faydalandığından emin olmak için, alanında uzman isimlere ihtiyaç duyuyorlar.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment