Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Kendi Dijital Parasını Çıkarabilir

Bankacılık devi Goldman Sachs kendi dijital parasını geliştirmeyi düşünüyor. JPMorgan’ın ardından Goldman Sachs de dijital paraları araştırmaya başladı. Banka gelecekte yönde bir adım atabileceğini açıkladı.

Goldman Sachs’in dijital varlık biriminin başına kısa süre önce Matthew McDermott atandı. Bankanın dijital varlıklarla ilgili yapacağı çalışmalar bundan böyle McDermott’un sorumluluğunda olacak.

McDermott geçtiğimiz gün CNBC’ye bir röportaj verdi ve Goldman Sachs’in bu alanla ilgili yaptığı planlardan bahsetti. McDermott bu röportajında özellikle blockchain teknolojisine ve dijital paralara değindi.

Değerlendirme Aşamasına Geçildi

ABD’nin en büyük bankalarından biri olan JPMorgan geçtiğimiz aylarda JPM Coin adlı yeni bir dijital para geliştirmeye başladı. JPMorgan’ın bu hamlesinden etkilenen Goldman Sachs de gelecekte bu doğrultuda bir adım atabilir.

Bu konuda CNBC’ye konuşan McDermott öncelikle kripto para sektörünün son birkaç yıl içerisinde ne kadar büyüdüğünden bahsetti. Bireysel ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e artık çok daha fazla ilgi duyduklarını söyleyen McDermott, kripto paralara şahsen yatırım yapıp yapmadığı sorusuna yanıt vermedi.

Bunun ardından genel olarak dijital paralar hakkında bazı yorumlar yapan McDermott, mevcut finans sistemindeki bazı unsurların eskimeye başladığını ve dünyanın dijitalleşmeye devam edeceğini düşünüyor. Bu noktada JPMorgan Chase’in JPM Coin adlı dijital para projesine atıfta bulunan McDermott, Goldman Sachs’in de bu konuyu değerlendirdiğini açıkladı:

“Goldman Sachs olarak itibari paraya sabitlenmiş bir dijital para üretmenin bize ne gibi bir ticari getirisi olur, incelemeye devam ediyoruz. Fakat daha kullanım alanlarını bile tam olarak keşfedemediğimiz için henüz yolun başında sayılırız.”

Blockchain Kullanımı Yaygınlaşacak

McDermott dijital paraların yanı sıra blockchain teknolojisiyle de bir hayli ilgili. Bazı finansal altyapıların çağın gerisinde kalmaya başladığını düşünen McDermott, bu altyapıların zaman içerisinde dijitalleşeceğine inanıyor. Bu noktada özellikle blockchainin büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyen McDermott şunları ekliyor:

“Bundan 5-10 yıl sonra piyasalardaki her bir ürünün blockchain tabanlı olduğu yeni bir finans sistemi kurulabilir. Bu piyasadaki işlemlerin tamamı yine aynı blockchain üstünde yapılabilir. Şu anda fiziki olarak yapmaya çalıştığımız şeyleri dijital ortama aktararak çok büyük verim elde edebiliriz. Kredi vermekten menkul kıymet işlemi yapmaya kadar birçok işlemi kapsayan dijital bir finans sistemi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment