Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalı Yatırımcı Bitcoin’i Tercih Ediyor

Kuzey Amerikalı kripto para yatırımcıları Bitcoin’den vazgeçemiyor. Dünyanın en büyük ve en popüler kripto parası Bitcoin, belki de en çok Kuzey Amerikalılar tarafından seviliyor.

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, aynı zamanda dünyanın en popüler kripto parası da. Fakat Bitcoin’in Kuzey Amerika’daki popülerliği diğer bölgelere kıyasla daha fazla.

Chainalysis’in araştırmalarına göre Kuzey Amerika’daki kripto para işlemlerinin %73’ü Bitcoin ile yapılıyor. Kalan %27’lik hacmin %17’sini altkoinler, kalanını ise sabitkoinler oluşturuyor. Bu da Bitcoin’in Kuzey Amerika’da bir hayli popüler olduğunu gösteriyor, çünkü Doğu Asya ve Güney Asya gibi bölgelerde toplam işlem hacminin %30’undan fazlası altkoinlerden geliyor.

Altı ayrı borsadan derlenen verilere göre Kuzey Amerikalı yatırımcılar HODL konusunda da diğer bölgelere fark atıyorlar. Dünya genelinde yapılan günlük kripto para işlemlerinin sadece %15’inin Kuzey Amerika merkezli olduğu düşünülüyor. Ancak Kuzey Amerikalı yatırımcıların kişisel cüzdanlarında diğer bölgelerdekine kıyasla daha fazla Bitcoin bulunuyor. Bu da Kuzey Amerikalı yatırımcıların günlük olarak al-sat yapmaktansa HODL yaptıklarını gösteriyor olabilir.

Kurumsal Yatırımcılar Kripto Paraya Sıcak Bakıyor

Kripto para ticaretinde Kuzey Amerika Bitcoin’i tercih ediyor. Bölgede 10 bin dolar değerinin üstünde kripto para sahiplerine profesyonel yatırımcı gözüyle bakılıyor. Kuzey Amerika’nın kripto para transfer hacminin bu profesyonel yatırımcıların oluşturduğu düşünülüyor. Ayrıca bölgedeki kurumsal kripto para yatırımcıları da Bitcoin’e yöneliyor.

Fidelity’nin yatırımcılara yönelik yaptığı bir araştırma da Chainalysis’in vardığı sonuçları destekler nitelikteydi. Fidelity’nin haziran ayında düzenlediği bir ankete 800’den fazla kurumsal yatırımcı katıldı ve bunların %36’sı çoktan kripto para yatırımı yaptığını açıkladı. Henüz kripto para yatırımı yapmamış olan %60’lık kesim ise yakın zamanda böyle bir yatırım yapmayı planlıyor.

ABD Hazine Bakanlığına bağlı Para Birimi Denetim Bürosu, geçtiğimiz günlerde devlet banklarında kripto para saklanabileceğini duyurdu. Bu haberin ardından bölgedeki kripto para hareketliliğin artacağı bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment