Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Lübnan’a Blockchain İle Yardım Gönderebilir

İsrail merkezli blockchain startup şirketi Orbs, Fransa Başkanı Emmanuel Macron’a açık bir bildiri gönderdi. Söz konusu bildiride 4 Ağustos tarihinde Beyrut içerisinde yaşanan patlamadan sonra Lübnan’a gönderilecek olan yardımlar konusunda Orbs’un blockchain altyapısının kullanılabileceği vurgulandı

Macron’a Blockchain Çağrısı Yapıldı

.Blockchain’in şeffaflığının ve sunduğu güvenilirliği böylesine hassas bir durumda faydalı olacağını belirten Orbs yetkilileri, bağış yapanların ve hükümetlerin gönderdiği fonların etkili bir şekilde kullanılacağından da emin olunabileceğini vurguladı.

Bir zamanlar Lübnan’ı sömürge olarak kullanan Fransa ve Başkan Emmanuel Macron patlamadan kısa süre sonra bölgeyi ziyaret etti ve dünya liderlerine buraya yardım gönderme çağrısında bulundu. Macron buna ek olarak yardımların güvenli ve şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini de ifade etti. Lübnan içerisinde hala aktif bir Hizbullah yapılaşması var ve bu durum dünya liderlerini tedirgin etmekte.

Blockchain teknolojisi bu konuda kesinlikle ihtiyaç duyulan şeffaflığı sunabilir ve yardımların tam olarak nereye gittiğini gösterebilir. Yine de istenildiği taktirde buraya gönderilen yardımlar daha sonra takip edilemeden başka şekillerde de kullanılabilir.

Blockchain teknolojisinin böyle bir olayda kullanılması ise bunu dünyanın gündemine çok hızlı ve kesin bir şekilde sokacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment