Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin Yorumlar Ne Yönde? (21-27 Eylül)

Bitcoin 11.000, Ethereum ise 375 doları test ederken uzmanlar bu iki koin için yeni yorumlar yapmayı sürdürüyor. Peki bugün başlayan 21-27 Eylül haftası Bitcoin ve Ethereum yatırımcıları için ne vadediyor?

Bir süredir 11.000 doları test eden Bitcoin’in bir sonraki durağının neresi olacağı bilinmiyor. Piyasadaki bu belirsizlik, kripto para uzmanlarının yorumlarına da yansıdı. Uzun vadede bullish tavrını koruyan birçok analist, Bitcoin ve Ethereum için kısa vadede yeni bir düşüş görülebileceği yönünde yorumlar yapmakta. Bunlardan bazılarını sizler için derledik.

Bitcoin İçin Boğa-Ayı Kavgası Sürüyor

Michael van de Poppe bugün sabaha karşı yaptığı bir paylaşımda Bitcoin için izlenmesi gereken kritik noktaları belirledi. Michael Bitcoin için:

  • Destek noktasının 10.738 dolarda,
  • En büyük direnç noktasının ise 11.257 dolarda
  • İkinci destek noktasının 10.337 dolarda olduğunu söyledi. Dolayısıyla ani bir düşüş yaşanırsa buraya kadar gerilenebilir.
bitcoin-michael-yorumlar
Crypto Michael’ın Bitcoin grafiği, Kaynak

“Ani bir düşüş” demişken; bazı analistlerin bu tarz bir düşüşe karşı uyarıda bulundukları söylenebilir. Neredeyse 40 bin takipçili Rekt Capital, Bitcoin için rüzgarın aniden ters yönde esebileceğini düşünüyor. Bitcoin’in 10 bin 800 doların üstüne çıkmış olmasını yorumlayan Rekt, bunun gelip geçici olabileceğini söyledi. Bitcoin boğalarına temkinli olmayı öneren Rekt Capital, fiyatın aniden düşmeye başlayabileceğini açıkladı.

200 binden fazla takipçisiyle sektörün en popüler isimlerinden olan Crypto Dog ise Bitcoin konusunda bu kadar kötümser değil. Crypto Dog, Rekt Capital’ın aksine daha bullish bir tavır sergileyerek Bitcoin fiyatının düşüşe geçeceğini düşünmediğini söyledi.

Ethereum İçin Yorumlar Ne Yönde?

Ethereum ağındaki işlem ücretleri DeFi çılgınlığı yüzünden gitgide daha pahalı hale geliyor. İnsanlar Ethereum 2.0 güncellemesini beklerken yatırımcılar da piyasaların nabzını yokluyor. 360 dolardan destek alan Ethereum şu anda 374 dolardan işlem görüyor.

IntoTheBlock verilerine göre içerisinde toplamda 13.38 milyon adet ETH barındıran 1.35 milyon adet adres bulunmakta. Bu adresler şu an için önem taşıyor çünkü bu 13.38 milyon ETH, söz konusu adreslere ETH fiyatı 376-386 dolar aralığındayken girmiş. Buradan bu adreslerin bu fiyatlardan ETH aldığı yorumu yapılabilir. Dolayısıyla 376-386 dolar aralığı Ethereum için oldukça zorlu bir direnç bölgesi oluşturmakta.

Chase_NL gibi bazı analistler Ethereum’un bu direnci kırmakta zorlanacağı yönünde yorumlar yapmaktalar. Bu arada TraderKoz gibi analistler de Ethereum için düşüş senaryosu hazırlamaya başladılar. Bu analist ETH’in haftalık açılış fiyatının altına inmesi halinde önce 355, bunun ardından 330 dolara kadar gerileyebileceğini açıkladı.

ETH için kısa vadeli yorumlar bu şekilde olsa da uzun vadede ortaya daha bir tablo çıkabilir. Placeholder Capital ortaklarından Chris Burniske, Twitter’dan bir anket düzenleyerek yatırımcının nabzını yokladı. ETH için yıl sonu fiyat tahmininin sorulduğu bu ankete 4 binden fazla kişi katıldı. Katılımcıların çoğu ETH’in yıl sonunda 500-700 dolar aralığında olacağını söyledi.

ethereum-eth-fiyat-yorumlar-burniske
Burniske tarafından düzenlenen anket, Twitter
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment