Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED’in Rekor Seviyedeki Dolar Arzı Bitcoin İçin İyi Haber

FED bu yıl piyasaya rekor seviyede para sürdü. Bu yıl piyasaya sürülen dolar miktarı, bugüne kadar basılan toplam dolar miktarının %22’sini oluşturdu. Dan Morehead, Bitcoin’in mevcut krize çözüm olabileceğini söyledi.

Pantera Capital CEO’su Don Morehead yayınladığı bir yazıda, ABD’nin kuruluşundan bu yana geçen iki yüz yılda basılan paranın %22’sinin bu sene basıldığını söyledi. Haziran ayında rekor seviyede para basıldığını belirten Morehead, mevcut olan 864 milyar dolar bütçe açığının iki yüzyılın en yüksek düzeyinde olduğuna dikkat çekti.

Enflasyon Kapıda

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda FED’in kriz yönetimini eleştirerek ABD’nin büyük bir enflasyon dönemiyle karşı karşıya olduğunu yazdı. Krizin büyümesi durumunda FED’in güvenilirliğinin yok olacağını söyleyen Schiff, Amerikan Merkez Bankası kağıtlarının yakında hiçbir değerinin kalmayacağını belirtti.

ABD kongre üyesi Ron Paul, yayınladığı bir video ile halka seslendi. Beklenen mali krize dair açıklamalarda bulunan Paul, FED’in çabalarının yetersiz olduğunu ve Amerikalıların bu krize hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

“Krizin Çözümü: Bitcoin”

Yazısında Bitcoin’in mevcut krize çözüm olabileceğini söyleyen Dan Morehead, var olabilecek toplam BTC miktarının 21 milyon ile kısıtlı olduğuna ve enflasyonun söz konusu olmadığına dikkat çekti. ABD’nin kuruluşunda bastığı ilk parayla yapılan büyük yatırımlardan bahseden Morehead, Fed’in yakın tarihli politikalarını eleştirip bunların Bitcoin lehine olabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!