Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chamath Palihapitiya: Geceleri Rahat Uyumamı Bitcoin Yatırımı Sağlıyor

Milyarder yatırımcı ve Bitcoin destekçisi Chamath Palihapitiya katıldığı yayında, Bitcoin ve diğer piyasalar arasındaki korelasyonu ele aldı.  CNBC’nin sorularını yanıtlayan Palihapitiya, “geceleri rahat uyumamı Bitcoin sağlıyor” açıklamalarında bulundu. 

Social Capital kurucusu ve CEO’su milyarder yatırımcı Chamath Palihapitiya’ya CNBC’de katıldığı bir yayında, Bitcoin‘in piyasa duyarlılığı soruldu. Palihapitiya aslında temelde böyle bir duyarlılığın olmadığını savundu. İnsanların Bitcoin’i tıpkı bir hisse gibi gördüğünü ve gözlerini her an fiyatlarda tuttuğunu söyledi. CEO, bu korelasyon algısının da aslında yatırımcı davranışlarından kaynaklandığını ve bir uyumun olmadığını öne sürdü.

Ünlü milyarder Chamath Palihapitiya, Bitcoin’in alınıp satılarak para kazanılan bir varlık olmadığını; bunun yerine bir değer saklama aracı olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. CEO, kendisinin dahi Bitcoin için HODL felsefesini benimseyerek yatırım yaptığının bilinci ile geceleri rahat uyuduğunu dile getirdi.

Bitcoin İçin En Kârlı Tutum: HODL

Milyarder girişimci ve yatırımcı Chamath Palihapitiya açıklamalarında Bitcoin için izlenebilecek en kârlı tutumun HODL da denen “al ve tut” taktiği olduğunu öne sürdü. Palihapitiya Bitcoin için bir değer saklama aracı tanımlarını yaparak, portföylerin %1’lik kısmını Bitcoin için ayrılabileceğini dile getirdi.  CEO’ya göre Bitcoin fiyatı hem kısıtlı arzından hem de aslında piyasalardan bağımsız yapısından ötürü zaman içinde onlarca ve belki yüzlerce katına çıkabilir.

“Bitcoin alırsın, bir köşeye koyarsın ve değerlenmesini beklersin; bu sırada da bozdurmamak için ihtiyacın olmamasını umarsın”

HODL hareketlerinin artması, Bitcoin için genellikle olumlu bir olgu olarak kabul edilir. Ne kadar fazla yatırımcı “al ve tut” taktiğini uygularsa, o kadar insan Bitcoin’in gelecekte çok daha değerleneceğinden umutlu anlamına gelir. Bu yüzden Chamath Palihapitiya yatırımcılara “Bitcoin alın ve yastık altı yapın” çağrısında bulundu ve BTC fiyatı için “ileri de çok daha değerli olabilir” sinyalleri verdi.

Chamath-Palihapitiya-Bitcoin
Bitcoin için tüm zamanlar HODL hareketlerini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!