Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainalysis Açıkladı: Bitmex Yüksek Risk Barındırıyor

Araştırma firması Chainalysis, kripto para borsası BitMEX’in yüksek risk barındırdığını söyleyerek kullanıcılarını uyardı. ABD hükümetiyle BitMEX arasında yaşanan davanın ardından gelen uyarıyla birlikte BitMEX’ten gelecek para transferlerinin sistem tarafından izleneceği açıklandı.

Chainalysis, müşterilerine 13 Ekim 2020 tarihinden itibaren BitMEX’i yüksek riskli borsa olarak değerlendireceğini bildirdi. Açıklama, ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) 1 Ekim 2020’de BitMEX’e açtığı davanın ardından geldi. BitMEX, ABD’nin AML/KYC yasalarına uymamak ve buna rağmen ABD’de bulunan müşterilere hizmet vermek gibi nedenlerle suçlanıyor.

BitMEX ile Yapılan Para Transferleri Sistemde Görüntülenecek

Chainalysis tarafından geliştirilen Know Your Transaction (KYT) adındaki transfer izleme aracını kullanan müşteriler, sistemde BitMEX ile yapılan geçmişteki ve gelecekteki transferleri görebilecek. Chainalysis, müşterilerine gönderdiği e-postada BitMEX para transferleri hakkında şunları söyledi:

1 Ekim’den itibaren gerçekleşecek para transferleri yüksek riskli olarak kabul edilmelidir. Ekipler, aynı zamanda geçmiş para transferlerine de bakabilecekler. Fakat yapılacak olan bu değişiklik, geçmişte yapılmış binlerce transferin tetiklenmesine yol açabileceğinden kademeli olarak uygulanacaktır.”

Müşterilerin kendi risk toleranslarını belirleyebileceğinin söyleyen Chainalysis yetkilileri, şirketin müşterileri korumak adına gerekli görülen durumlarda bazı borsa veya kurumları “yüksek riskli” olarak kabul etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Yüksek Risk Barındıran BitMEX Hala Yoğun Olarak Kullanılıyor Mu?

ABD hükümetinin BitMEX’e açtığı dava ile birlikte BitMEX’te bulunan Bitcoin hacminin düştüğü görüldü. Arcane Research’ün verilerine göre, açılan davanın ardından BitMEX’teki açık pozisyonların sayısı %16 oranında geriledi. Fakat CoinMetrics’in makelesinde derlenen verilere göre, 30 Eylül – 3 Ekim 2020 tarihleri arasında BitMEX’te bulunan 500 milyon dolar değerindeki Bitcoin düşüşüne rağmen borsada hala 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin var.

BitMEX bitcoin

Diğer Şirketler Chainalysis’in Tutumundan Etkilenebilir

Londra merkezli bir döviz ve kripto para borsası olan LMAX Group’un CEO’su David Mercer, Chainalysis’in hamlesinin zincir etkisi yaratarak diğer kurumları da etkileyebileceğini öne sürdü. Mercer’e göre, BitMEX ile işlem yapmak isteyebilecek önemli bir kurum bulunmuyor.

BitMEX ise Chainalysis ile görüşme yaptıklarını, sahip oldukları platformun eskisi gibi işlem görmeye devam ettiğini ve güvenle para transferi yapıldığını aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!