Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON CEO’su: Ethereum Benzeri DeFi Ekosistemi Kuruyoruz

TRON CEO’su Justin Sun, DeFi için Ethereum yerine TRON kullanılabilecek bir ekosistem kurmak istediklerini açıkladı. Sun açıklamalarında, daha düşük işlem ücretli ve daha ölçeklenebilir bir Ethereum ekosistemini TRON ile hayata geçireceklerini söyledi. 

TRON kurucusu ve CEO’su Justin Sun LA Blockchain Zirvesi kapsamında yaptığı konuşmada, TRON’un tıpkı Ethereum (ETH) gibi DeFi platformlarını çalıştırabilecek bir ekosisteme sahip olma isteğini yineledi. CEO, TRON tabanlı DeFi ekosistemi detaylarında; tüm Ethereum tabanlı platformların eşdeğerlerinin bu yeni sistemde bulunacağını belirtti.

Sun, Ethereum 2.0 projesini bekleyen yatırımcılara TRON’a geçme çağrısında bulundu. CEO, Ethereum madencilerinin para kazanmakla daha çok ilgilendiği için bu geçişin hayata geçirilemeyeceğini öne sürdü. Justin Sun, “Ethereum madencileri yüksek işlem ücretlerinden aldıkları rekor seviyelerden vazgeçmek istemeyeceklerdir” dedi ve bunun Ethereum 2.0 yolunda bir “iç savaş” sebebi olabileceğini söyledi.

tron-ethereum-defiTRON Tabanlı DeFi: Daha Düşük Ücretli, Daha Ölçeklenebilir

Piyasayı takip edenler için aslında Justin Sun’ın bu açıklamaları büyük süpriz olmadı. Sun, en popüler DeFi uygulamalarından Uniswap‘in bir benzeri JustSwap ve MakerDAO‘ya eşdeğer JUST projelerini piyasaya sürdüğünde, bu niyetini açıkça gözler önüne sermiş oldu.

Justin Sun yaptığı açıklamalarda, TRON tabanlı protokollerin Ethereum’unkilerden daha iyi performans gösterdiğini öne sürdü. SUN, bunun nedenini ise ETH’ye kıyasla TRON’un yüksek ölçeklenebilirlik ve düşük işlem ücreti vadetmesi olarak açıkladı. Bu iki etken, ETH tabanlı DeFi ekosistemi büyüdükçe Ethereum’un başını ağrıtan en büyük sorunlar haline gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!