Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor: Bitcoin Bugün Birçok Varlıktan Daha Az Volatil

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin volatilite oranının diğer varlıklara kıyasla bugün daha düşük olduğunu söyledi. Nasdaq, S&P 500, Dow Jones, Russell 2000 gibi endekslerin yanı sıra altın, gümüş, Apple, Amazon, Microsoft ve Facebook hisselerinden de daha düşük volatiliteye sahip olduğunu açıkladı.

Michael Saylor, Bitcoin fiyat volatilitesi hakkında yorum yaparak Bitcoin destekçilerinin volatilite için özür dilemeyi artık bırakmaları gerektiğini belirtti. Saylor’un paylaştığı gönderi, 3 binin üzerinde beğeni ve yüzlerce yorum aldı.

Saylor’ın Bitcoin’in birçok endeks, emtia ve ünlü şirket hisselerinden daha düşük volatiliteye sahip olduğuna dikkat çekmesi U.Today’in haberine de konu oldu. Haberde, Bitcoin’in 2019 Aralık ayından bu yana, 12 Mart tarihindeki düşüş hariç, çok keskin fiyat hareketi görmediği ifade edildi. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatının son dönemde kademeli olarak yükselişini sürdürdüğü belirtildi.

Bitcoin volatilite grafiği neler söylüyor?

22 Ekim tarihinde 11.800 dolar seviyesinden yükselişe geçtiği belirtilen Bitcoin, 5 Kasım tarihinde 15 bin dolar seviyesini aşmayı başardı. 16 bin dolara yaklaşan Bitcoin, güncel CoinGecko verilerine göre şu anda 15.387 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde ise % 0.4 oranında düşüş yaşadığı görülebiliyor. Peki Bitcoin’in yıllar içerisindeki volatilitesi nasıl bir görünüme sahip? Skew verilerine göre, son 3 ay içerisinde BTCUSD paritesinde görülen realized (satış sonrası) volatilite değişimi aşağıdaki gibidir:

bitcoin-volatilite
Realized volatilite oranı: mavi çizgi son 10 gün, kırmızı çizgi 1 ay, yeşil çizgi 3 ay, sarı çizgi son 1 yılı gösteriyor. Skew

Bitcoin’in tüm yıllara ait realized volatilite grafiği ise aşağıdaki net olarak görülebilir:

bitcoin-volatilite
Tüm zamanlarda görülen realized volatilite oranları. Skew
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!